(FOTO) Poklon izjemnim. Razglasili smo dobitnike nazivov Večerova osebnost Štajerske

Branka Bezjak Branka Bezjak
14.03.2024 22:00

Večerova osebnost Štajerske 2023 je zdravnica Maja Ravnik. Izbrali ste jo bralci, komisija pa je najbolj izstopajoče nagradila tudi med znanstveniki, humanitarci, kulturniki, športniki in gospodarstveniki.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
V tokratnem izboru je bralce med deseterico nominirancev, ki smo jih predlagali v uredništvu medijske hiše Večer, najbolj prepričala dr. Maja Ravnik.
Andrej Petelinšek

Predanost, prodornost, vztrajnost, izvirnost so vrline, ki odlikujejo zbrane in nagrajene sinoči v objemu Minoritske cerkve. Ta posebni ambient je bil tokrat posebej olepšan za te, ki so v zadnjem letu letvico dvignili visoko, drugim postali vzor in pokazali, da je z vizijo možno vse. Kot osrednji medij te regije imamo to čast in dolžnost, da predstavimo takšne posameznike, ki delajo dobre zgodbe, ki so v marsičem nadpovprečne, ki pogosto prebijajo meje naše regije, države. To je glavno vodilo in sporočilo naše medijske  hiše pri zdaj že tradicionalni organizaciji izbora Večerova osebnost Štajerske.

  

V tokratnem izboru je bralce med deseterico nominirancev, ki smo jih predlagali v uredništvu medijske hiše Večer, najbolj prepričala dr. Maja Ravnik. Internistična onkologinja, klena Mariborčanka, ki se je po študiju v Ljubljani kot prva specializantka onkologije izven Onkološkega inštituta vrnila v Maribor. Z ekipo entuziastov je nato vzpostavila onkološki oddelek UKC Maribor, ki ga od tedaj uspešno vodi. Kmalu so prevzeli pomemben del zdravljenja raka v državi in uspešno vpeljevali novosti ter v svoj nabor obravnave dodajali čedalje več vrst raka. Ko je začelo zmanjkovati prostora, je z ekipo znova zagrizla v birokracijo in dosegla nadgradnjo oddelka, ki pravkar poteka. Skozi leta se je nato velikokrat pojavljala na straneh našega časopisa - opozarjala je na prostorsko stisko, na pomen paliative in pogojev za to enoto, pa sodelovanja z drugimi strokovnjaki ter ozaveščanja o raku in tabuju, ki se ga drži. "Želela bi si, da ta specializacija ne bi obstajala, ker raka ne bi bilo več," med drugim pravi. Kot neposredno in iskreno jo poznajo tudi bolniki, ki cenijo tudi njeno sočutno plat. Sama delo z onkološkimi bolniki opiše kot "osebno dozorevanje", ob katerem "ne moreš ostati neprizadet. Ne moreš postati robot. Imam srečo, ker imam ob sebi takšne kolege, pri katerih je že jutranja predaja dela neke vrste skupinska psihoterapija." 

 

Katja Košir
Andrej Petelinšek

Skozi večer, v katerem so tudi partnerji prireditve podeljevali plakete v posameznih kategorijah (kulturnik, športnik, nevladnik, gospodarstvenik in znanstvenik leta), sta vodila izkušena moderatorja Anita Mlakar in Sašo Papp. "V času instantne zabave, vsega dosegljivega na klik v vsakem trenutku ter v času umetne inteligence, ki nam diha za vrat, je prav, da opozarjamo, da so za uspeh zmeraj potrebni čas in izkušnje, tudi številna odpovedovanja. Verjetno se boste strinjali, da je prav, da na to opozarjamo na vsakem koraku. Še posebej mlade, ki mislijo, da bodo uspeli kar čez noč. In zato je prav, da prepoznamo tiste najboljše v preteklem letu in se vsem, tako nominiranim kot tistim, ki bodo danes odnesli laskave nazive najboljših na Štajerskem, še posebej zahvalimo in jih izpostavimo," sta med drugimi izpostavila voditelja.

 

Kornelija Kaurin
Sašo Bizjak

Celotna akcija in letošnja podelitev je posebna tudi po tem, da ima tokrat še humanitarno noto, ki smo jo pri našem medijskem podjetju pripravili v sodelovanju z Lions klubom Piramida Maribor. Partnerji projekta so vsak že namenili določena sredstva humanitarnemu društvu UP-ornik, zato je včeraj direktor podjetja Večer mediji Miha Klančar UP-orniku simbolično že predal ček. Toda dražba še ni zaključena, saj se bo nadaljevala še po spletu. Ko bo zaključena, bomo sporočili celotni, skupni znesek podarjenih sredstev. Na dražbi so športni predmeti, med njimi podpisan dres državnega reprezentanta v nogometu Benjamina Šeška, pa plezalni čevlji šampionske plezalke Janje Garnbret, podpisana štartna številka naših smučarskih skakalcev in skakalk, dobitnikov in dobitnic kolajn svetovnega prvenstva iz Planice, pa tudi dve umetniški deli.

Prireditev je zaznamovala tudi dražba dresa državnega članskega nogometnega reprezentanta Benjamina Šeška.
Andrej Petelinšek

Prvič v zgodovini podelitve se je spisala posebna zgodba ne le zato, ker smo projektu dodali dobrodelno noto, temveč smo pripravili tudi edinstveno kulinarično izkušnjo ob posebnem konceptu. In sicer je chef Jorg Zupan med posameznimi glasbenimi točkami in podelitvijo obiskovalcem ponudil še posebno doživetje, ki jih je zapeljalo v svet vrhunske kulinarike skozi zgodbo čutil in čutov. 

Bogdan Kronovšek
Andrej Petelinšek
Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta