(FOTO) Pripadniki Civilne zaščite obiskali evropski parlament v Strasbourgu

um
13.03.2024 14:24

Obisk se je zgodil na povabilo Sandija Curka, poveljnika regijskega štaba Civilne zaščite za Notranjsko in državljana Evrope 2023, ter evropskih poslancev iz Slovenije.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
V Strasbourg je prišlo 57 pripadnikov Civilne zaščite in drugih prostovoljcev.
Urška Mlinarič

Na povabilo Sandija Curka, poveljnika regijskega štaba Civilne zaščite za Notranjsko, in evropskih poslancev iz Slovenije si je danes 57 pripadnikov Civilne zaščite in drugih prostovoljcev ogledalo evropski parlament v Strasbourgu.

Na srečanju z evropskim komisarjem iz Slovenije Janezom Lenarčičem (v sredini) in direktorjem direktorata za demokracijo pri Svetu Evrope Matjažem Grudnom. Na fotografiji še Sandi Curk (desno).
Urška Mlinarič

V parlamentu so jih poleg osmih slovenskih poslank in poslancev sprejeli še evropski komisar za krizno upravljanje Janez Lenarčič, direktor direktorata za demokracijo pri Svetu Evrope Matjaž Gruden in vodja prevajalske službe Valter Mavrič. Vsi našteti so se pripadnikom Civilne zaščite, med njimi so bili županja Črne na Koroškem Romana Lesjak, župan Cerknice Marko Rupar in podžupan Logatca Klemen Trpin, predstavnikom gasilcev, policije, zdravstvenim delavcem in prostovoljcem zahvalili za neprecenljivo delo, ki so ga skupaj s sodelavci opravili v poplavah 2023. 

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta