(FOTO) Protestniki prinesli darilo na sedež SMC, Počivalšek pa o trdnosti svoje stranke: Strašenje in grožnje lahko opustite

Ž.V.
23.12.2020 13:39
Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Protestniško darilo za poslance SMC ...
Robert Balen

"Mediji in številni posredniki že nekaj časa strašijo, da bo poročilo Računskega sodišča o nabavi medicinske opreme obremenilno zame in da naj bi to povzročilo razkol v SMC ter posledično pripeljalo do padca vlade in uspeha KUL konstruktivne nezaupnice. Še posebej so okrepili to zgodbo po tem, ko je naša poslanska skupina jasno sporočila, da ne bo podprla kandidature Karla Erjavca za mandatarja," se je z zapisom oglasil predsednik koalicijske SMC Zdravko Počivalšek. Spomnimo, osmerica poslancev SMC je te dni najbolj na udaru, saj bi njihovi glasovi, ali del teh, bili ključnega pomena za uspeh konstruktivne nezaupnice. Do konca leta jo nameravajo vložiti v koaliciji KUL, kamor pa naj bi bili pripravljeni prestopiti nekateri izmed Počivalškovih poslancev, a se doslej javno do tega niso opredeljevali. 

Robert Balen

Počivalšek medtem opominja na spomladanske razmere in pravi, da je bil zdravstveni sistem takrat povsem neopremljen za ta izziv: "Nalogo smo opravili navkljub vsem težavam. Zdravstvo ni imeli jasne slike, kaj in koliko sploh potrebuje. Razmere na svetovnem trgu opreme so bile nore. Administrativni sistem za nabavo je bil počasen. Pa vendar smo v skladu z zakonodajo in sklepi vlade uspešno opremili naše bolnišnice." Nadalje zavrača trditve Vesela, da bi na gospodarskem ministrstvu zavlačevali z zahtevano dokumentacijo: "Vse skupaj smo prejeli 210 vprašanj. Ker smo ga vzeli resno, smo seveda potrebovali nekaj tednov, da smo celovito in natančno odgovorili. Še posebej, ker so bila številna vprašanja taka, da so nas že vnaprej obtožila in so torej kazala na obsodbo pred procesom." Po presoji Počivalška vzbuja dvome Veselov "neformalen in nepojasnjen obisk Zavoda za blagovne rezerve v prvem valu epidemije in njegova medijska angažiranost glede te teme. Namesto medijskih pritiskov si želim, da preiskovalni organi pridejo na dan z dokumenti in argumenti. Ko bomo dobili osnutek poročila Računskega sodišča, se bomo nanj vsebinsko odzvali".  

Robert Balen

Zatrjuje tudi, da je SMC trdna: "Za spopad z zdravstveno in ekonomsko krizo sedaj potrebujemo stabilnost in zanesljivost. To bo vodilo naše poslance pri odločanju. Zato lahko opustite strašenje in grožnje. Nismo otroci in ne spreminjajte politike v otroško igrišče. Situacija je preveč resna za tako početje."

Robert Balen
Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta