(FOTO) Slovenec, zaposlen pri Googlu, ki je razvijal produkt Google Play

Anže Simončič Anže Simončič
04.12.2018 14:17

Po več kot 20 letih je v Sloveniji znova predaval Igor Benko, ki od leta 2010 deluje v korporaciji Google.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Igor Benko.
Anže Simončič

V Ljubljani je danes potekala konferenca GO DIGITAL! s podnaslovom Zadnji poziv za digitalno gospodarstvo, na kateri so se udeleženci spraševali, ali bo Slovenija uspešna v digitalni ekonomiji in kako bi lahko nove inovacije vpeljevali v podjetja. Igor Benko je tako na svojem predavanju opozoril na tiste družbene fenomene in tehnologije, na katere moramo biti pozorni že danes in kaj potrebujemo za razvoj uspešnega produkta.
"Pri Googlu sem delal pri produktu Google Play, ki je podoben predvajalnikom glasbe, ki smo jih včasih uporabljali," primerja Benko aplikacijo z iPodom. Pred tem se je dotaknil še razvoja gramofona, kaset in CD-jev, ki so potrebovali kar nekaj časa, da so prišli v množično uporabo. "Od izuma do tega, da pride naprava na tržišče, so potrebovali okoli 5 let," komentira Benko razvoj iPoda in s tem pojasnjuje časovni okvir razvijanja tehnologije in poti na tržišče.

Igor Benko je zaposlen pri Googlu od leta 2010.
Anže Simončič
Pri podjetju je vodil razvojne skupine za produkta Google Play in Google Maps, zadnjih nekaj let pa je sodeloval pri razvoju Googlovega iskalnika.
Anže Simončič
Okrogla miza v kateri so predavatelji razpravljali o digitalizaciji Slovenije.
Anže Simončič
Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta