(FOTO) Z Večerom v čarobni Kapadokiji

07.03.2023 05:00

Spomladanski izlet Večera in Sončka za ljubitelje Orienta

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Veselo na pot 
Igor Selan

Okrog 70 potnikov je z Večerom in Turistično agencijo Sonček včeraj odpotovalo na osemdnevni izlet v turško Kapadokijo. Dan se je začel s čarterskim poletom z brniškega letališča, tri ure trajajoči polet pa se je končal pet ur kasneje na letališču Antalya. Brez skrbi, matematika drži, le ura je tukaj dve uri spredaj, tukajšnji čas je namreč vzhodnoevropski. Ob prihodu nas je tik pred pristankom pričakala celo mavrica, kljub čudovitemu prizoru pa sem imel mešane občutke. Zaradi vetra je letalo precej premetavalo, komu se pošiljajo pozdravi čez mavrico, pa tudi vemo.

Nas je pa zato Antalya le nekaj minut kasneje pričakala obsijana s soncem in s pomladnimi 20 stopinjami Celzija. Balzam za dušo, če vemo, da smo iz Ljubljane poleteli v snegu in dežju. Po pristanku je sledila še enourna vožnja do hotela, kar je za tukajšnje razmere le kratek skok, Turčija je namreč ogromna dežela, velika za kar 38 Slovenij. Že danes nas tako čaka več kot 500 kilometrov vožnje do Kapadokije, kjer bomo ostali tri dni in si med drugim ogledali znamenito mesečevo pokrajino, podzemno jamsko cerkev v mestu Goreme in ples dervišev. Če bo vreme omogočalo, pa tudi poleteli z baloni. Na poti nazaj v Antalyo si bomo ogledali še čudovito gorovje Taurus, slap Karpuzkaldiran, po želji pa tudi Alanyo. Čeprav je uradna valuta v Turčiji lira, dobrih 20 jih trenutno dobiš za en evro, lahko v vseh trgovinah plačuješ tudi z evri. A pozor, če želiš plačati s kovanci, te to lahko drago stane. V tem primeru je namreč menjalni tečaj skoraj dvakrat višji. 

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta