Gneča proti morju, pripravite se, da boste na mejnih prehodih čakali

STA, Va
18.06.2022 13:57

Na mejnem prehodu Dragonja osebna vozila na vstop v državo čakajo več kot dve uri, na mejnem prehodu Sečovlje pa dve uri. Za izstop se na mejnem prehodu Gruškovje po podatkih Prometno-informacijskega centra za državne ceste čaka do ene ure ...

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Sašo Bizjak

Tretji junijski konec tedna je promet na cestah iz notranjosti države proti Primorski zgoščen. Zastoji nastajajo tudi pred mejnimi prehodi. Na mejnem prehodu Dragonja je za osebna vozila pri vstopu v državo čakalna doba več kot dve uri, na mejnem prehodu Sečovlje pa dve uri. Zastoj je tudi na gorenjski avtocesti pred predorom Karavanke.

Za izstop se na mejnem prehodu Gruškovje po podatkih Prometno-informacijskega centra za državne ceste čaka do ene ure. Na mejnih prehodih Jelšane in Sečovlje je čakalna doba približno pol ure.

Na mejnem prehodu Gruškovje je pri vstopu v državo čakalna doba med eno in dve uri, na mejnem prehodu Obrežje do ene ure, na mejnih prehodih Jelšane, Metlika in Sočerga pa do 30 minut.

Zastoji so na ljubljanski obvoznici od Kosez proti Primorski, na primorski avtocesti od Ljubljane proti Vrhniki, na cesti Ljubljana - Brezovica pred delovno zaporo, na koncu izolske obvoznice proti Portorožu in na cesti Šmarje - Dragonja.

Štiri kilometre dolg zastoj je pred predorom Karavanke proti Avstriji. Predor iz Avstrije proti Sloveniji občasno zapirajo zaradi zastojev.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta