Hamburger odrešitve: Svoboda prihaja in diši po fritezi

Denis Živčec Denis Živčec
22.04.2020 19:55

Neskončne vrste pred okenci končno spet odprtih restavracij s hitro prehrano so nakazale, da se staremu življenjskemu slogu ne nameravamo odreči tako zlahka.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Ljubljana proti večeru. To ni vrsta pred bencinsko črpalko v času naftne krize, temveč kolona proti hamburgerju in krompirčku.
Robert Balen

Še nikoli nismo bili bolj optimistični kot v torek zvečer, ko smo stali v kilometrski vrsti za McDonald's. En svet, eno upanje in vreče, polne piščančjih ocvrtkov. Vonj razkužila in domačega kavča je za nekaj trenutkov zamenjal vonj svobode. In ta očitno dehti po hamburgerjih, srednjem krompirčku, kečapu, jabolčni piti, sladoledu s karamelnim prelivom in kokakoli brez sladkorja. Ker zanemariti pa se res ne smemo!
Da se zdravje vrača v naše kraje, so pompozno naznanile neskončne kolone avtomobilov pred okenci največjega prodajalca hitre hrane, ki so se v duhu sproščanja karantenskih ukrepov spet odprla. V prijetnem ambientu, nekje med igralnim kotičkom in omarico z uporabljenimi pladnji, za zdaj še ne moremo uživati, a možnost prevzema hrane iz avtomobila spet obstaja, kar je pripeljalo do prazničnega vzdušja. Nekateri v svobodo kopljejo rov, mi stojimo v vrsti.

Sašo Bizjak
Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta