Hrvaški otroci se vračajo v šolske klopi, Kacin danes spregovoril tudi o slovenskih šolarjih. Pripravljeni na najslabše?

K. Š., STA
11.08.2020 12:10

Vladni govorec Jelko Kacin se je na današnji novinarski konferenci dotaknil tudi prihajajočega šolskega leta, ki se neumorno približuje. Da je v igri kar nekaj scenarijev, pripravljeni pa moramo biti tudi na najslabšega, je pojasnil. Na Hrvaškem je po drugi strani situacija že veliko bolj jasna.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Fotografija je simbolična. 
Andrej Petelinšek

"Prihodnji teden bomo imeli točno oceno trenutnih razmer," je še dejal Kacin, pristavil pa, da naj bi ministrica Simona Kustec takrat povedala več. Vlada si po njegovih besedah sicer prizadeva, da bi se vsi otroci vrnili v šole (ob tem bodo veljale omejitve za tiste, ki se bodo vrnili iz držav z rdečega seznama). 
Spomnimo: na ministrstvu za izobraževanje so pripravili štiri modele poteka pouka. Skrajna sta, da vsi šolarji pridejo v šolo brez omejitev oziroma da vse šole ostanejo zaprte. Potem sta tukaj še dva vmesna modela, vključujeta pa kombinacijo pouka v razredu in na spletu. 

Fotografija je simbolična. 
Sašo Bizjak
Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta