Imeti lončnice je preprosto seksi

Denis Živčec Denis Živčec
25.10.2019 14:24

Zadetek v polno. Maribor je doživel odlično obiskan prvi "plant swap", dogodek, na katerem so si ljubitelji sobnih rastlin izmenjali svoje zelene ljubljence

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Zeleno manijo med mladimi širijo tudi instagramovski zvezdniki, kot je Jan Robin, ki je na dogodku delil dragocene nasvete.
KMŠ

Ljudje si izmenjujemo marsikaj. Starine, poglede, poštne znamke in všečke. Poljube. V novem tisočletju, ko se včasih zdi, da živimo bolj virtualno kot zares, pa, presenetljivo, tudi lončnice. Kar sicer niti ni prav nova pogruntavščina, saj so si sadike, potaknjence in semena izmenjevale že naše babice in njihove babice. Botanične "dilerke" svoje dobe. Da rastline povezujejo ljudi, se kdaj pohvalijo ljubitelji konoplje, lončnicam pa takšne funkcije na prvo žogo ne bi pripisali. Pa vendar so jih v Mariboru povezale veliko. Lepo tradicijo izmenjave sobnih rastlin so v Klubu mariborskih študentov obudili v mariborski Pisarni. Simpatično prismuknjeno je bilo videti mlade, ki z rastlinami v vrečkah, lončkih in kozarcih stopajo po Vetrinjski ulici. Zelo zavzeti, z mislimi že pri naslednji rastlini, ki bi jo radi odnesli domov. Zgodil se je prvi mariborski "plant swap", izmenjava rastlin, ki je v tujini te dni sila trendovsko početje.

Sprva niso vedeli, kaj pričakovati, nato pa so Pisarno v Vetrinjski ulici napolnili ljubitelji sobnih rastlin.
Igor Napast
Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta