(INTERVJU) Janez Cigler Kralj: V Novi Sloveniji neposredno ne poznam nobenega geja

Matej Grošelj Matej Grošelj
16.07.2022 06:00
Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Janez Cigler Kralj je na položaju vodje poslanske skupine NSi nasledil Jožefa Horvata.
Janez Cigler Kralj je na položaju vodje poslanske skupine NSi nasledil Jožefa Horvata.
Robert Balen
V seriji intervjujev z vodji poslanskih skupin smo v državnem zboru obiskali Janeza Ciglerja Kralja, enega najbolj prepoznavnih članov Nove Slovenije. "Krščanski demokrati smo v vsakršni vlogi generator povezovanja političnih sil in ljudi," je v dinamičnem intervjuju odgovoril na vprašanje o položaju stranke po volitvah, ki so Novo Slovenijo vrnile v opozicijo.

Cigler Kralj je napovedal, da se bo stranka vključila v referendumsko kampanjo proti noveli zakona o RTV Slovenija, ki jo je državni zbor sprejel tik pred začetkom poletnih počitnic. Sogovornik je kritičen do delovanja nove vlade pod vodstvom Roberta Goloba. Kakšno oceno je podal novim oblastnikom? Na kakšen način si predstavlja sodelovanje s koalicijo in kaj meni o kadrovskih potezah vlade?

Vodja poslancev Nove Slovenije je spregovoril tudi o tem, zakaj v stranki nasprotujejo razveljavitvi vojaškega posla z oklepniki boxer in zakaj protestirajo ob odstranjevanju ograje na južni meji. V zadnjih dneh so bili krščanski demokrati zelo ostri do odločitve ustavnega sodišča o popolni izenačitvi pravic za istospolne pare. Sta dva moška po mnenju Ciglerja Kralja lahko zakonca? Ali podpira svobodno odločitev vsake ženske do splava? 
Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Preberite celoten članek

Sklenite naročnino na Večerove digitalne pakete.
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.
  • Obiščite spletno stran brez oglasov.
  • Podprite kakovostno novinarstvo.
  • Odkrivamo ozadja in razkrivamo zgodbe iz lokalnega in nacionalnega okolja.
  • Dostopajte do vseh vsebin, kjerkoli in kadarkoli.