Izvršni odbor SAB izrazil podporo predsednici Bratušek

STA, A.L.
05.05.2022 13:50

Izvršni odbor (IO) stranke SAB je po opravljeni analizi volilnih rezultatov sprejel sklep, s katerim je izrazil podporo predsednici Alenki Bratušek za nadaljnje delo.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Robert Balen

Člani IO so se strinjali, da je stranka izbrala pravo strategijo nenapadanja drugih opozicijskih strank in Gibanja Svoboda s skupnim ciljem zamenjave vlade, so sporočili iz SAB.

Na redni seji izvršnega odbora stranke SAB, ki jo je sklicala predsednica stranke Alenka Bratušek, so opravili široko razpravo o poteku volilne kampanje, strategiji in delu volilnega štaba, so sporočili iz stranke.

Kot glavni razlog, da se stranki SAB ni uspelo uvrstiti v državni zbor, člani IO vidijo v polarizaciji med največjima rivaloma, ki sta povzročila taktično glasovanje in odtekanje glasov manjših strank h glavnima tekmecema za zmago, so zapisali.

Člani IO so se strinjali, da so bili nastopi in soočenja predsednice na televiziji izjemno dobri in v skladu s pričakovanji, so v SAB zapisali v sporočilu za javnost. Predvolilna kampanja je bila dobro izpeljana, tudi kandidatke in kandidati na terenu so naredili vse, kar je bilo v njihovi moči, da čim več volivk in volivcev glasuje za stranko SAB, so dodali.

Zapisali so še, da je IO potrdil tudi nove članice in člane, koliko, pa niso navedli.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta