"Janez Janša je bil prvi človek na Luni." Kako je kampanja SDS postala parodija na družbenih omrežjih?

M.R., A.L.
18.04.2022 06:00

Poglejte, kako so si uporabniki družbenih omrežij privoščili predvolilno kampanjo stranke SDS, zaradi katere so se oglasili tudi nekateri župani.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Predvolilni plakat stranke SDS v Čufarjevi ulici v Mariboru.
Andrej Petelinšek

Na družbenih omrežjih se širi parodija na predvolilno kampanjo največje vladne stranke SDS. Ta je namreč v svojih spletnih oglasih uporabila slogan "Gradimo Slovenijo" s ključnikom #zate, pri tem pa hvali uspehe Janševe vlade oziroma strankinih ministrov v njej. 

Na "dosežke" stranke SDS so se sicer že pred tem odzvali v več občinah, kot so Slovenj Gradec, Zagorje ob Savi, Kranj, Nova Gorica in Celje. Po njihovem mnenju si namreč SDS prisvaja nekatere uspehe in izjave županov, za katere sama ni zaslužna oziroma župani z njihovo objavo niso soglašali. 

Zdaj pa so si slogan SDS hudomušno privoščili uporabniki družbenih omrežjih, ki so začeli širiti različne fotografije in sporočila, hkrati pa se poigravajo tudi z različnimi "dosežki" te vlade. 

Na spletu je bila tudi objavljena aplikacija, ki je sama izdelala oglas z želenim besedilom, avtomatično pa je bil vključen slogan stranke, ki jo vodi sedanji predsednik vlade Janez Janša. Vnesti je bilo treba le fotografijo in tekst. Sprva je kazalo, da novih fotografij na družbenih omrežjih ne bo več, aplikacija namreč ni bila več dostopna. A se je vmes že pojavila nova.

Zbrali smo nekaj parodij na oglase SDS na Twitterju. Oglejte si jih spodaj ...

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta