Janša Tomićevi: Očitno kolesarjenje samo po asfaltu ne pomaga k treznemu razmišljanju, tako da bo treba malo v klance

Ž.V.
25.05.2020 14:21

Redna majska seja državnega zbora se je pričela s poslanskimi vprašanji premierju Janezu Janši. Najbolj je završalo ob vprašanju poslanke Levice Violete Tomić.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Robert Balen

"Moje vprašanje predsedniku vlade je popolnoma enostavno – gospod Janša, kdaj mislite odstopiti?" je poslanka Levice Violeta Tomić uvodoma dejala, v nadaljevanju pa navrgla očitke na račun osebnosti in ravnanj predsednika vlade Janeza Janše. "V Sloveniji ni bilo in ni politika, ki bi tako polariziral javnost in tako razdvajal ljudi kot vi in ki bi pri ljudeh vzbujal toliko odpora, da so pripravljeni deset tisoči oditi na ulice samo, da bi se vas znebili," je dejala poslanka. Premier Janša je v prvem odzivu Tomićevi odvrnil: "To, kar je bilo prebrano, niti ne zahteva odgovora. Toliko neumnosti naenkrat je težko dati na papir, bom pa vedno branil vašo pravico, da to počnete."
Tomićeva je nadaljevala in bila kritična do Janševega odnosa do kolesarskih protestov, ki se vrstijo vsak petek po več slovenskih mestih. Med drugim je kot nedostojno označila, da se predsednik vlade "na tak način obnaša in da je v vojni z vsemi, potem pa se čudi, če ljudje odidejo na ulice". 
Tudi ob tem je bil premier kratek: "Jaz sem pozorno poslušal, samo moram reči, da pojma nima o čem govorite. Očitno kolesarjenje samo po asfaltu ne pomaga ravno k treznemu razmišljanju, tako da bo treba malo v klance."

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta