Jelko Kacin obračunal z Mariem Fafanglom: To razumem kot samoprijavo zaradi neuspešnega dela

M.R.
12.05.2021 13:08
Državni koordinator za cepljenje proti covidu-19 Jelko Kacin je odgovoril na novinarsko vprašanje, ali bodo zainteresirani lahko izbirali, s katerim cepivom bodo cepljeni. Kritičen je bil tudi do cepljenja v Ljubljani.
Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Predstojnik centra za nalezljive bolezni pri Nacionalnem inštitutu za javno zdravje Mario Fafangel.
Robert Balen

V pogovoru za Večer je predstojnik centra za nalezljive bolezni pri Nacionalnem inštitutu za javno zdravje (NIJZ) Mario Fafangel včeraj dejal, da bi morali ljudje imeti na izbiro, s katerim cepivom bi se cepili. Na to se je danes na novinarski konferenci vlade odzval državni sekretar v kabinetu predsednika vlade Jelko Kacin

"To, kar je Fafangel pripovedoval včeraj, jaz razumem kot neko samorefleksijo oziroma samoprijavo zaradi neuspešnega dela," je bil oster Kacin in dejal, da bi se raje zahvalil Fafanglovi namestnici Nuški Čakš Jager, ki da redno pojasnjuje to problematiko na novinarskih konferencah vlade. Zahvalil bi se tudi direktorju NIJZ Milanu Kreku in Bojani Beović, vodji strokovne skupine za covid-19 pri ministrstvu za zdravje Mateji Logar, profesorju s fakultete za farmacijo Borutu Štruklju in vodji odseka za sintezno biologijo in imunologijo na kemijskem inštitutu Romanu Jerali. "Da omenim le najbolj izpostavljene, ki največ pojasnjujejo odnos do cepiv. In hkrati tudi zahvala NIJZ, ki danes zaganja promocijsko kampanjo za cepljenje," je povedal Kacin.

Nato pa je še dejal, da Fafangel ni pooblaščen, "da razlaga, koliko cepiv imamo". "On se s tem ne ukvarja. Ko bomo imeli dovolj cepiv, potem bo možnost izbire tudi nastopila," je nadaljeval. 

Kacin: V Ljubljani obožujejo Gospodarja zdravja

Kacin je odgovoril tudi na vprašanje, ali bi lahko v Ljubljani, tako kot v Celju, povečali kapacitete za cepljenje. "V Ljubljani sem jim skušal nekajkrat kaj dopovedati. Oni verjamejo in še naprej obožujejo Gospodarja zdravja (računalniško aplikacijo, op. a.) in to je tudi eden od razlogov, da imajo toliko težav pri vabljenju. Ljudje so vabljeni po večkrat in podobne reči. Ali se bodo prilagodili temu tudi z večjim številom cepilnih mest, je vprašanje za koordinatorko na cepilnem centru. Jaz v njihovem imenu ne želim odgovarjati na vprašanje," je povedal Kacin.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta