Kdo je češki milijarder, ki bi lahko postal novi lastnik slovenskih televizij Pop TV in Kanal A?

Blaž Petkovič, STA
25.10.2019 11:23

Pojavljajo se že špekulacije, da bi lahko Kellner slovensko družbo Pro plus po nakupu celotnega televizijskega portfelja prodal naprej. A komu?

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Peter Kellner naj bi bil lani po poročanju nekaterih angleških medijev celo v igri za nakup nogometnega kluba Chelsea.
Profimedia

Pred dnevi je kot strela z jasnega udarila novica, da bi lahko medijska hiša Pro plus (Pop TV, Kanal A, portal 24ur, Voyo …) dobila novega lastnika. In to na Češkem. Kot je namreč poročal Reuters s sklicevanjem na češke medije, naj bi se za nakup družbe CME, ki združuje televizijske hiše v petih državah – vmes je bila skupini United Group prodana hrvaška Nova TV, zanimala češka investicijska skupina PPF v lasti najbogatejšega Čeha Petra Kellnerja. Pogovori z ameriško družbo AT&T o nakupu večinskega deleža v CME naj bi bili tik pred zaključkom, kar so nam potrdili tudi nekateri viri v Sloveniji, tudi za ceno v višini okoli dveh milijard evrov naj bi se vpleteni v posel že dogovorili. 
In kdo je 55-letni Peter Kellner, češki milijarder, ki bi lahko kmalu postal lastnik tudi slovenske medijske družbe Pro plus? Čeprav ga Forbes trenutno uvršča na 73. mesto najbogatejših Zemljanov - lani naj bi bil celo v igri za nakup nogometnega kluba Chelsea, trenutno v lasti njegovega prijatelja Romana Abramoviča, naj bi se na Češkem o Kellnerju zelo malo poročalo, tamkajšnji mediji med drugim skorajda nimajo na voljo avtorskih fotografij bogataša, saj naj bi se večino časa gibal v zelo zaprtih krogih. 

Fotografije Petra Kellnerja naj bi se poredko pojavljale v čeških medijih, saj naj bi se bogataš večino časa gibal v zelo zaprtih krogih. Slišati je tudi, da naj bi bil povezan z ruskimi vplivnimi krogi.
Profimedia
Medijska hiša Pro plus.
Miro Majcen/Pro Plus
Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta