Koalicijski partnerji niso zbližali stališč o noveli zakona o finančni upravi. Bodo v Svobodi popustili SD in Levici?

Luka Mlakar Luka Mlakar
20.01.2023 06:00
Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Golobova stranka nima dovolj poslancev, da bi po vetu državnih svetnikov lahko sama sprejela novelo zakona o finančni upravi. 
Golobova stranka nima dovolj poslancev, da bi po vetu državnih svetnikov lahko sama sprejela novelo zakona o finančni upravi. 
Robert Balen
Parlamentarni odbor za finance danes ni ponovno podprl novele zakona o finančni upravi, ki razburja javnost zaradi določbe o tajnem sledenju blaga. Poslanci bodo po vetu državnega sveta o noveli ponovno glasovali v torek, za njeno potrditev pa bo tokrat potrebnih vsaj 46 glasov. Na prvem glasovanju so novelo podprli samo poslanci Svobode, v SD in Levici pa so se zaradi zadržkov glede tajnega sledenja vzdržali. Premier Golob je napovedal, da bodo zakon popravili in umaknili sporni člen o sledenju, a to lahko storijo šele po tem, ko bo prvotna različica novele bodisi potrjena bodisi zavrnjena. Za zdaj vse kaže na drugo možnost, po naših informacijah pa ni izključeno niti, da bi se na glasovanju vzdržali tudi poslanci Svobode, s čimer bi koalicija skupaj zrušila lasten zakon.
Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Preberite celoten članek

Sklenite naročnino na Večerove digitalne pakete.
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.
  • Obiščite spletno stran brez oglasov.
  • Podprite kakovostno novinarstvo.
  • Odkrivamo ozadja in razkrivamo zgodbe iz lokalnega in nacionalnega okolja.
  • Dostopajte do vseh vsebin, kjerkoli in kadarkoli.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta