Koga so ministri Janševe vlade doslej zaposlili v svojih kabinetih? Petek, Iršič, Perne …

Blaž Petkovič Blaž Petkovič
01.04.2020 12:38
Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Alenka Šverc
Andrej Petelinšek
Miro Petek
Robert Balen
Člani 14. slovenske vlade so si hitro izbrali nove sodelavce. 
Robert Balen

Štirinajsto slovensko vlado je državni zbor imenoval 13. marca, dobra dva tedna kasneje, ko delo ministrske ekipe zaznamuje epidemija novega koronavirusa, smo preverili, koga so si ministri izbrali za najtesnejše sodelavce v svojih kabinetih in jih zaposlili na zaupanje. Kot kaže, bo večina, ki ima na voljo sedem tovrstnih zaposlitev, v Šarčevi vladi jih je bilo pet, ta mesta zapolnila v naslednjih tednih ali mesecih.

Pavlinova tokrat pri Vizjaku

Miro Petek
Robert Balen

Perne pri Toninu

Na zaupanje obrambnega ministra Mateja Tonina sta v njegovem kabinetu trenutno zaposlena Vid Meglič in Almina Agović Ćoralić, ki je bila na zaupanje ministra zaposlena že v mandatu Karla Erjavca in ostaja na tem delovnem mestu do sredine letošnjega julija. V ministrovem kabinetu sta sistemizirani tudi delovni mesti vodje kabineta in svetovalca ministra, ki sta sicer vezani na zaupanje ministra, vendar pa sta nanju razporejena javna uslužbenca, ki sta bila v kabinet premeščena iz drugega resorja oziroma notranje organizacijske enote in se po prenehanju funkcije tja lahko tudi vrneta. To sta vodja kabineta Rok Srakar (začasno premeščen z ministrstva za zunanje zadeve) in Boštjan Perne (začasno premeščen z Uprave RS za zaščito in reševanje), ki Toninu pomaga pri vodenju strokovnih nalog. "Na ministrstvu za obrambo je trenutno sistematiziranih pet delovnih mest, vezanih na zaupanje ministra. V tem trenutku ne načrtujemo dodatnih zaposlitev. Morebitne tovrstne zaposlitve so odvisne od delovnih potreb, vsekakor pa bodo v okviru dovoljenega obsega," še pojasnjujejo na obrambnem ministrstvu.

Alenka Šverc
Andrej Petelinsek

Dejan Karba ostaja

Dejan Karba
Tit Košir
Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta