Kolektiv informativnega programa TVS: "Programski svet naj zavrne predlog PPN." Ukinjajo tudi oddajo Miše Molk

Blaž Petkovič Blaž Petkovič
23.11.2021 13:02

Vodstvo Radiotelevizije Slovenija pri spremembah predloga programsko-produkcijskega načrta (PPN) za prihodnje leto ni upoštevalo pripomb, ki jih je podal kolektiv informativnega programa Televizije Slovenija. Kot je slišati, je omenjeni kolektiv zaradi tega, ker glasno opozarja na korenito predrugačenje informativnega programa, tudi pod vse hujšimi pritiski znotraj medijske hiše. Kako pa PPN komentirajo v vodstvu javnega zavoda?

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Robert Balen

Andrej Grah Whatmough

Miloš Ojdanič

Kot smo že poročali v Večeru, predlog PPN predvideva selitev številnih informativnih vsebin na drugi program. Tako naj bi na tem programu v prihodnjem letu spremljali vsa soočenja pred državnozborskimi, lokalnimi in predsedniškimi volitvami, pa tudi oddaji Utrip in Zrcalo tedna, uvaja se nov informativni blok od 20. do 22. ure, ki bo vseboval poročila ob 20.00 in 21.00 ter rubrične oddaje, kot so Točka preloma, Koda, poročila s področja znanosti, tehnologije, zdravja, boja proti kriminalu in zabavne kulture. Poleg tega so ob delovnikih na prvem programu predvidene krajše oddaje Poročila ob 13. in 17. uri, Dnevnik, Slovenska kronika in Odmevi, na drugi strani pa se ukinjajo rubriki Politično s Tanjo Gobec, Dnevnikov izbor in oddaja Globus.

Predvolilna soočenja bodo po novem na drugem programu

Robert Balen

Miša Molk

Miran Juršič

"Po številnih pogovorih z zaposlenimi smo preučili njihove predloge, ponovno analizirali predlog PPN in ga vsebinsko tudi dopolnili. Vse spremembe in vsebina dokumenta bodo predmet razprave na ponedeljkovi seji programskega sveta RTV Slovenija. Vsebino PPN bo mogoče komentirati šele po njegovi končni potrditvi v programskem svetu," sporočajo iz vodstva javnega zavoda. 

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Preberite celoten članek

Sklenite naročnino na Večerove digitalne pakete.
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.
  • Obiščite spletno stran brez oglasov.
  • Podprite kakovostno novinarstvo.
  • Odkrivamo ozadja in razkrivamo zgodbe iz lokalnega in nacionalnega okolja.
  • Dostopajte do vseh vsebin, kjerkoli in kadarkoli.