Luka Mesec: Rezultat Levice je pod pričakovanji, svetu stranke bom ponudil svoj odstop

Franja Žišt Franja Žišt
24.04.2022 20:51

Glavni koordinator Levice Luka Mesec je povedal, da bo izvršnemu svetu stranke ponudil svoj odstop zaradi precej slabšega rezultata na volitvah.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj

Luka Mesec je pozdravil »splošni volilni rezultat, ki kaže, da se je Slovenija odločila, da ne gre po poti Madžarske, Poljske ali Putinove Rusije.« Priznal je, da je rezultat Levice "prepolovljen", in dejal, da bo prevzel odgovornost za slab rezultat. Pozno zvečer je sporočil, da bo v ponedeljek svetu stranke ponudil odstop. »Kot veste, smo želeli naš rezultat izboljšati za 30 odstotkov glede na prejšnje volitve

»Za zdaj bi se rad zahvalil vsem, ki so nas ta leta podpirali, ki so danes oddali glas za nas in vsem, ki so oddali glas, zato da Slovenija ostane svobodna, odprta, demokratična družba." Ob tem je tudi dejal, da je razočaran, da sta iz parlamenta izpadli dve stranki koalicije ustavnega loka.

Kam so se preselili njihovi glasovi? "Kot kažejo rezultati vzporednih volitev, je daleč največ glasov prejelo Gibanje Svoboda Roberta Goloba in najbrž je tudi tam prostor, kjer je treba iskati naše izgubljene glasove."

Levica se je sicer v parlament uvrstila dvakrat. Zdajšnji mandat končuje s šestimi poslanci.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta