Madžarska podjetja za Novo24TV in njeno spletno stran nakazala 1,5 milijona evrov

M.R.
10.02.2020 19:51
Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Viktor Orban
EPA

Spletni portal Necenzurirano.si je danes objavil dva prispevka o tem, da naj bi ljudje in podjetja blizu madžarskemu premierju Viktorju Orbanu financirali televizijo in spletni portal Nova24TV ter Nova24TV.si. Prispevka temeljita na dokumentih o nakazilih, ki so jih pridobili avtorji. 
Tri podjetja blizu madžarski vladajoči stranki Fidesz naj bi v Slovenijo nakazala štiri milijone evrov, od tega je v Sloveniji končal poldrugi milijon evrov, 2,5 milijona pa naj bi romalo potem naprej v Severno Makedonijo. 
1,2 milijona evrov naj bi prejela družba NovaTV24.si, sicer lastnica televizijske postaje Nova24TV. 250.000 evrov pa je šlo na račun družbe Nova hiša, ki stoji za spletno stranjo omenjene televizije. 
Ob tem na spletnem portalu Necenzurirano.si še poudarjajo, da je imela družba NovaTV24.si leta 2018 1,54 milijona evrov prihodkov, Nova Hiša pa vsega 324.000 evrov. To pomeni, da je bilo madžarsko financiranje ključno za delovanje obeh podjetij, še ugotavljajo na spletnem portalu. 
Spletna stran revije Reporter pa je danes popoldne objavila komentar evropske poslanke in podpredsednice stranke NSi Ljudmile Novak. "Očitno dokumenti potrjujejo to, kar se v javnosti že dlje časa govori. To zdaj tudi dodatno pojasnjuje vsa dejanja in odločitve glavnih akterjev stranke SDS tako doma kot tudi v Evropskem parlamentu," je dejala Novakova. 
Evropska poslanka je pred kratkim sicer tudi za naš medij kritizirala poteze vodje največje opozicijske stranke SDS Janez Janše.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta