Mahnič pravi, da bo z veseljem podpisal izjavo zvestobe SDS. Kaj namerava storiti Logar?

Va, STA
07.02.2024 13:43

Izvršilni odbor SDS je svojim poslancem predlagal podpis zaveze, da bodo do konca mandata delovali kot člani in poslanci stranke, na listi katere so bili izvoljeni.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Poslanska skupina SDS
Matija Sušnik/DZ

"Ne vidim razloga, zakaj 27 poslancev, izvoljenih na listi SDS, ki so predstavljali njen program, zagovarjali njena stališča in načela, ne bi podpisali izjave, da bodo počeli točno to," pravi na to poslanec SDS Žan Mahnič in jo bo z veseljem podpisal.

"Se pravi izjavo, da bodo dokončali svoj mandat v poslanski skupini SDS in da bodo predstavljali stališča, vrednote in program SDS, ki je bil takrat predstavljen državljankam in državljanom," je izjavil Mahnič.

Kot nenačelno ocenjuje, da bi nekdo, ki je kandidiral na listi stranke, želel "zaradi takšnih in drugačnih razlogov kakorkoli bodisi zapustiti poslansko skupino bodisi želel karkoli drugega". Če bi se sam znašel v situaciji, ko se z matično stranko ne bi več strinjal ali bi prišlo v stranki do morebitnih sporov, pa ne bi zgolj zapustil poslanske skupine, ampak BI odstopil tudi kot poslanec, je poudaril.

V ozadju poteze izvršilnega odbora SDS je očitno udejstvovanje poslanca SDS Anžeta Logarja v Platformi sodelovanja, ki jo je bil ustanovil. Izvršilni odbor stranke Janeza Janše je konec lanskega leta ocenil, da ni več nikakršnega dvoma, da Logar ustanavlja svojo stranko. Zatem je predsednik SDS v glasilu stranke tudi javno izpostavil dogovor poslanske skupine, naj Logar do konca leta "razčisti in uredi statusne zadeve".

Logar za zdaj ni potegnil nobenih potez, v dosedanjih izjavah pa je poudaril, da glede političnega udejstvovanja zunaj stranke SDS ni sprejel nobene odločitve. Distanciranje SDS od njegovih nastopov pa je označil za prekomerno in nesorazmerno.

Na vprašanje Slovenske tiskovne agencije, ali bo tudi sam podpisal omenjeno izjavo, Logar za zdaj ni odgovoril. Poslancem so v SDS dali sedem dni čas za podpis. 

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta