Marcel Štefančič: "Vsi so na naši strani, a vprašanje je, ali smo tudi mi na svoji strani"

Rok Kajzer Rok Kajzer
23.03.2022 20:54

Koordinacija novinarskih sindikatov RTV Slovenija in Sindikat novinarjev Slovenije o nevzdržnih razmerah na javni RTV.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Javna tribuna o razmerah na Radioteleviziji Slovenija 
Robert Balen

Novinarji in drugi delavci RTV Slovenija so v zadnjih mesecih večkrat stopili pred kamere in opozorili na nevzdržne razmere v osrednji medijski hiši v državi.

Njeno vodstvo ob podpori programskega in nadzornega sveta, podaljškov aktualne politične oblasti na čelu s SDS na hitro in mimo mnenj uredništev nezakonito kadruje, siromaši program in straši z odpovedmi za izražena mnenja, ki mu niso po godu. "Toda medtem ko vodstvo s tem zanemarja svojo odgovornost do javnosti, jo z javnimi nastopi, kolektivnim delovanjem in bojem za medijsko svobodo ter poklicno avtonomijo ohranjajo novinarji in drugi delavci RTV Slovenija," sporočajo naši kolegi, ki so z današnje javne tribune sporočili: "Nismo in ne bomo nikogaršnji hlapci!"

Helena Milinkovič, predsednica koordinacije sindikatov, je med drugim ocenila, da je, glede odnosa trenutne oblasti do javne radiotelevizije te mesece tako, da je RTV Slovenija v vlogi ženske, ki je žrtev nasilja. "Izvaja se psihološki teror, mobing, a kolektivno bomo varovali svoje kolege. Nismo žrtve, a tudi hlapci nismo," je dejala. Marcel Štefančič, voditelj začasno ukinjenega Studia City: "Naši kriki se slišijo … Na naši strani so kolegi iz drugih medijev, javnost, gledalci in gledalke … Vsi so na naši strani, a vprašanje je, ali smo tudi mi na svoji strani," se je vprašal in namignil na molčeče dele hiše; najbolj glasni so namreč prav novinarji informativnega programa, ki so tudi najbolj na udaru.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta