Marko Cegnar na čelo Pošte Slovenije

Srečko Klapš Srečko Klapš
21.10.2022 20:52

Novi generalni direktor je predtem vodil Intereuropo, od koder naj bi bil šel sporazumno, neuradno pa zaradi nesoglasij z nekdanjim predsednikom nadzornikov Intereurope in nekdanjim generalnim direktorjem Pošte Tomažem Kokotom.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Marko Cegnar
Primorske novice

Nadzorni svet Pošte Slovenije je za novega generalnega direktorja Pošte za prihodnje petletno obdobje med več kandidati imenoval Marka Cegnarja, ki bo mandat nastopil 1. novembra letos.

Kadrovska komisija nadzornega sveta je nadzornemu svetu v ožji izbor posredovala tri kandidate. Dr. Urška Kežmah, predsednica nadzornega sveta Pošte Slovenije, je pojasnila, da so izbrali strokovnjaka s področja logistike, ki ima znanja in izkušnje iz kriznega upravljanja in strateškega vodenja, ki so potrebna, da bo Pošta v zahtevnem konkurenčnem poslovnem okolju lahko zadržala položaj vodilnega ponudnika paketnih storitev v Sloveniji in postala vodilni logist v jugovzhodni Evropi.

Novi generalni direktor Pošte Slovenije Marko Cegnar se je ob imenovanju nadzornikom zahvalil za zaupanje. Cegnar je do konca leta vodil koprsko Intereuropo, od koder naj bi bil šel sporazumno, neuradno pa zaradi nesoglasij z nekdanjim predsednikom nadzornikov Intereurope in nekdanjim generalnim direktorjem Pošte Tomažem Kokotom. Cegnar je letos avgusta prejel tudi nagrado Logist leta 2021, ki jo podeljuje Slovensko logistično združenje.

Kežmahova je v pisnem sporočilu še pojasnila, da je nadzorni svet Pošte Slovenije novega generalnega direktorja iskal tako z identifikacijo ustreznih kandidatov na trgu dela s pomočjo kadrovske agencije, javno objavo prostega delovnega mesta za člana poslovodstva – generalnega direktorja ter z osebnim povabilom h kandidaturi.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta