Medgeneracijsko druženje: Skupaj je lepše

Sanja Verovnik
05.06.2021 14:45
Dom Danice Vogrinec Maribor so danes obiskali prostovoljci in s petjem in plesom ter kužki poskrbeli za dobro voljo stanovalcev
Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Sašo Bizjak

"Petje, ples, telovadba in druženje s kužki. Bi nam lahko bilo še lepše?" se je smejalo eni od stanovalk Doma Danice Vogrinec Maribor na Pobrežju, ki se je danes dopoldan udeležila medgeneracijskega druženja. Tega je pod sloganom Premagajmo osamljenost pripravila Mreža "Prostovoljstvo v Mariboru" ob letošnjem Festivalu prostovoljstva v Mariboru.

Sašo Bizjak

Dogodka je bil zelo vesel tudi direktor doma mag. Marko Slavič, ki je dejal, da si kljub skrbi za zdravje stanovalcev, v domu že nekaj časa prizadevajo k normalizaciji razmer. "Vsekakor so prireditve in druženja, seveda ob upoštevanju vseh ukrepov, najboljša pot, da naši stanovalci zadihajo s polnimi pljuči in po dolgem času, ko razmere niso omogočale druženja, ponovno poveselijo skupaj in tudi z obiskovalci," je še dejal Slavič.

Sašo Bizjak

Da so za stanovalci domov težki časi in jim druženje zdaj, ko se epidemija počasi umirja, še posebej veliko pomeni, je prepričana tudi Urška Breznik iz Pekarne Magdalenske mreže. Povedala je, da so se njihovi prostovoljci že pred zdravstveno krizo družili s stanovalci domov za starejše in zanje pripravljali različne dogodke. "V času lockdowna pa smo v dom poslali pisma in razglednice, vse z namenom, da bi stanovalci čutili, da niso ostali sami. Odzivi so bili čudoviti, zato smo sklenili, da jih zdaj, ko vsi skupaj že bolj svobodno dihamo, presenetijo še z medgeneracijskim druženjem." Na povabilo Pekarne Magdalenske mreže se je odzval feministični zbor iz Ljubljane Z'Borke, društvo Canis Reps pa je v goste pripeljalo tri kužke, ki so bili še kako veseli crkljanja in prijaznih besed. Da bi bilo tretje življenjsko obdobje tudi čim bolj aktivno, pa so poskrbeli prostovoljci društva za opazovanje narave Zelene steze, ki so stanovalcem doma pokazali zanimive gibalne vaje ob drevesih. Na koncu so se vsi skupaj razšli z obljubo, da se kmalu spet srečajo.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta