Minister Koritnik med čakanjem na rezultate testa obiskal kozmetični salon, sporoča: "Moj prosti čas je moja stvar"

A.L.
23.10.2020 18:55

Minister za javno upravo je v času, ko bi zanj morala veljati samoizolacija, v družbi partnerke obiskal kozmetični salon. Kakšen je njegov odziv?

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Žiga Živulović Jr./bobo

Portal 24 ur objavlja fotografije ministra za javno upravo Boštjana Koritnika, ki je včeraj, le nekaj ur zatem, ko se je zaradi nedavnega tesnega stika z okuženim testiral na novi koronavirus, obiskal enega od ljubljanskih kozmetičnih salonov. Tam je bil v družbi vsaj petih oseb, s čimer je kršil tudi vladni odlok. Do nedavnega je namreč veljalo, da je v salonu dovoljena ena stranka na 20 kvadratnih metrov. Med čakanjem na rezultate testa bi minister sicer moral biti v samoizolaciji, piše 24 ur.

Minister je rezultate testa, ki je pokazal, da ni okužen z novim koronavirusom, prejel šele danes zjutraj. V oddaji 24ur je Koritnik v svoj zagovor povedal, da mu zdravnik ni svetoval samoizolacije, ker ni imel tesnega stika z okuženimi. O kozmetičnem salonu pa: "Prostor je velik, v njem sem bil skupaj z zunajzakonsko partnerko." Pa kršitev vladnega odloka? V nekoliko nejasnem odgovoru minister pojasnjuje, da sicer velja ena stranka na eno izvajalko storitev, a da naj bi bilo drugače, če skupaj prideta člana istega gospodinjstva. Salon je po poročanju oddaje 24ur velik 60 kvadratnih metrov, kar pomeni, da so v njem lahko tri stranke s primerno medsebojno razdaljo, česar v tem primeru ni bilo.

Koritnik misli, da njegov ministrski položaj ni ogrožen, dodaja pa: "Moj prosti čas je moja stvar."

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta