Minister Vrtovec je med srečanjem z župani Spodnjega Podravja povedal, da stavi na novo, kompromisno traso ptujske obvoznice

Hojka Berlič
29.06.2021 21:15
Na srečanju na Ptuju je bila v ospredju cestna infrastruktura
Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Minister za infrastrukturo Jernej Vrtovec se je sestal z župani Spodnjega Podravja. 
Hojka Berlič

Minister za infrastrukturo Jernej Vrtovec se je v sklopu obiska vlade v podravski regiji že danes mudil v Spodnjem Podravju, med drugim se je z župani tamkajšnjih občin srečal na Ptuju. Ena osrednjih tem pogovorov je bila hitra cesta Ormož-Ptuj, ki je, kot je poudaril Vrtovec, tudi ena od prioritet njegovega ministrovanja: "In če bi bilo vse v naši moči, bi jo že gradili. Denar že imamo." Postopek se je sicer zaustavil zaradi pritožbe zoper pridobivanje gradbenega dovoljenja za odsek Gorišnica-Markovci. Da bi pridobili čas, po besedah ministra, kljub temu vzporedno že pripravljajo razpis za izbiro izvajalca. Dela si želijo pričeti še to leto. Še vedno pa tudi ni jasen potek trase ceste mimo Ptuja, a je minister današnje pogovore označil za konstruktivne: "Nikakor ne bomo dopustili, da bi Puhov most postal zamašek." Po napovedih ministra naj bi še enkrat pregledali študije variant trase. Za lokalno prebivalstvo je sicer najbolj sprejemljiva najnovejša severna varianta S5, ki pa je zelo draga in projekt podraži za več kot 80 milijonov evrov. A po mnenju Vrtovca je še dovolj prostora za optimalno rešitev med severnima variantama S4 in S5, ki bi bila cenejša, a bi bili z njo zadovoljni tudi lokalni prebivalci. Ob tem minister ne izključuje tudi gradnje še enega mostu čez Dravo.

Tudi sicer je bila na srečanju z župani v ospredju cestna infrastruktura. Minister se je ob obisku dolgo mudil tudi v Kidričevem, kjer so v teku številni infrastrukturni projekti, pogovarjali so se prav tako o družbi Talum. Tako minister kot ptujska županja Nuška Gajšek sta po srečanju pohvalila sodelovanje med ministrstvom in lokalnimi skupnostmi.

Osrednji del vladnega obiska bo sicer jutri, ko bodo člani vlade med drugim obiskali tudi nekatere zavode in podjetja v Spodnjem Podravju. Minister za gospodarski razvoj in tehnologijo Zdravko Počivalšek bo tako obiskal tudi Dvorec Dornava, kjer se bo seznanil s prizadevanji za njegovo oživitev v kontekstu turističnega razvoja regije. Minister za notranje zadeve Aleš Hojs se bo med drugim v Podlehniku sestal z župani obmejnih občin, minister za zdravje Janez Poklukar pa se bo v sklopu obiska seznanil tudi z razmerami v Splošni bolnišnici Ptuj in Zdravstvenem domu Ormož.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Preberite celoten članek

Sklenite naročnino na Večerove digitalne pakete.
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.
  • Obiščite spletno stran brez oglasov.
  • Podprite kakovostno novinarstvo.
  • Odkrivamo ozadja in razkrivamo zgodbe iz lokalnega in nacionalnega okolja.
  • Dostopajte do vseh vsebin, kjerkoli in kadarkoli.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta