Ministrova navodila: Tožilka, ki preganja najhujše kriminalce, brez varnostnikov. Kaj je pokazal izredni nadzor?

Damijana Žišt Damijana Žišt
04.10.2024 06:06
Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Tožilka Mateja Gončin, ki preganja najhujše kriminalce v Sloveniji, tudi domnevne člane zloglasne kriminalne združbe Kavaški klan, ki izhaja iz Črne gore, ob sebi nima policijskih varnostnikov.
Tožilka Mateja Gončin, ki preganja najhujše kriminalce v Sloveniji, tudi domnevne člane zloglasne kriminalne združbe Kavaški klan, ki izhaja iz Črne gore, ob sebi nima policijskih varnostnikov.
Jaka Gasar/Dnevnik
Po objavi naših člankov v Večeru glede domnevnih nepravilnosti na Centru za varovanje in zaščito (CVZ), tudi v zvezi z varovanjem tožilke Mateje Gončin, je notranji minister Boštjan Poklukar 28. februarja letos Direktoratu za policijo in druge varnostne naloge naročil, da opravijo izredni nadzor nad delom CVZ in vodstvom policije. Nadzor je bil končan konec septembra, minister Poklukar pa je glede na ugotovljene nepravilnosti izdal usmeritve in obvezna navodila za odpravo pomanjkljivosti nad izvajanjem policijskih nalog in pooblastil CVZ.

Kaj pravi o končanem nadzoru tožilka Mateja Gončin?

Ali ima tožilka, ki v svoji tožilski funkciji preganja najhujše kriminalce, tudi domnevne člane zloglasne kriminalne združbe Kavaški klan, ki izvira iz Črne gore, fizično varovanje policije? 

Kaj o varovanju tožilke pravi njen odvetnik David Sluga? 
Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Preberite celoten članek

Sklenite naročnino na Večerove digitalne pakete.
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.
  • Obiščite spletno stran brez oglasov.
  • Podprite kakovostno novinarstvo.
  • Odkrivamo ozadja in razkrivamo zgodbe iz lokalnega in nacionalnega okolja.
  • Dostopajte do vseh vsebin, kjerkoli in kadarkoli.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta