Na Brniku odslej možna spletna rezervacija parkirišč. Na letališču nedavno pozdravili milijontega potnika

Gregor Grosman Gregor Grosman
23.09.2024 14:21

Upravljalec letališča Jožeta Pučnika Ljubljana omogoča potnikom po novem spletno rezervacijo in plačilo njihovih uradnih parkirišč.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Do vključno 8. oktobra Fraport Slovenija uporabnikom ponuja popust ob rezervaciji parkirišča za štiri ali več dni. 
Posnetek Zaslona

Potniki, ki potujejo z ljubljanskega letališča, lahko odslej svoje parkirišče rezervirajo in plačajo tudi preko spleta. Kot je sporočil upravljalec letališča Jožeta Pučnika Ljubljana Fraport Slovenija, je spletna rezervacija na voljo za uradna parkirišča letališča, do vključno 8. oktobra letos pa s kodo PARKSMART10 uporabnikom ponujajo tudi 10 odstotni popust ob rezervaciji parkirišča za štiri ali več dni. 

Do konca leta pri Fraportu Slovenija pričakujejo, da bodo oskrbeli 1,4 milijona potnikov.
Fraport Slovenija

V začetku septembra so sicer na Brniku pozdravili milijontega potnika v letošnjem letu, kot uspeh pa vidijo, da so ta mejnik dosegli en mesec prej kot v letu 2023. "Ta prelomnica dokazuje stabilno in vztrajno rast prometa v zadnjih letih, ki jo dosegamo s širjenjem ponudbe destinacij in frekvence letov ter tudi z zagotavljanjem kakovostnih storitev tako za potnike kot letalske prevoznike. Na vrhuncu letošnje poletne sezone so potniki lahko potovali na kar 25 destinacij z rednimi letalskimi linijami ter izbirali tudi med 57 počitniškimi destinacijami čarterskih poletov. Tudi na novih rednih povezavah, na primer Kopenhagen in Riga, ki smo ju dodali v letošnjem letu, smo beležili dobre zasedenosti letal," je izpostavila Babett Stapel, poslovodna direktorica Fraporta Slovenija, kjer do konca leta pričakujejo, da bodo oskrbeli 1,4 milijona potnikov. Če se napoved uresniči, bodo dosegli 92-odstotno obnovitev prometa izpred pandemije glede na število potnikov. 

Do konca avgusta so potniki največkrat pripotovali iz oziroma leteli v Istanbul, London, Frankfurt, Zürich in Pariz. Najbolj priljubljene čarterske destinacije pa so bile glede na število potnikov Hurgada, Antalya, Rodos, Monastir in Karpatos. Prav povezave v Istanbul, Zürich, Bruselj, Varšavo, Beograd in Skopje že presegajo ravni prometa, ki so jih beležili pred obdobjem pandemije COVID-19, blizu sta tudi Frankfurt in Pariz.

Konec oktobra bo v veljavo stopil zimski vozni red 2024/2025.
Fraport Slovenija

Konec oktobra bo v veljavo stopil zimski vozni red 2024/2025, za katerega pri Fraport Slovenija napovedujejo bolj obsežno mrežo letov v primerjavi z lansko zimo. Prevoznik Lufthansa bo ponudil večjo tedensko frekvenco letov v München, ta se bo povečala s 7 na 10, prevoznik Swiss pa pogostejše letenje v Zürich, kjer bo tedensko povečanje frekvence z 11 na 14. Okrepljena povezava v Zürich prinaša tudi priročnejše dnevne jutranje lete, ki bodo koristili potnikom z zagotavljanjem bolj prilagodljivih in učinkovitih potovalnih povezav, so zaključili pri Fraportu Slovenija.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta