Na predlog razrešitve se je odzvala Renata Zamida, podporo ji izraža tudi kolektiv Javne agencije za knjigo

K. Š.
15.07.2020 18:10

Direktorica Javne agencije za knjigo RS (Jak) se je odzvala na predlog njene razrešitve, ki ga je na torkovi seji sprejel svet agencije.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Andrej Petelinšek

Renati Zamida se zdi predlog sveta, s katerim sicer še ni formalno seznanjena, popolnoma neupravičen. Očitajo ji namreč "nekatere nepravilnosti pri delu", ki jih je sicer že večkrat zavrnila. "Iste očitke sem utemeljeno zavrnila že večkrat, nepravilnosti na področjih, zaradi katerih je bil podan predlog razrešitve, ni ugotovil niti pristojni inšpektorat," je zapisala Renata Zamida.
Dodala je, da se skuša njeno razrešitev ali izsiljen odstop doseči že praktično pol leta: "V tem času sem bila deležna številnih šikaniranj, blatenja in manipulacij, za 'ustrezen' sklep sveta pa je bilo potrebno zamenjati tri svetnike, ki so po zgolj treh tednih na položaju in brez vsebinskih razprav o delu agencije glasovali za predlog moje razrešitve. Nezakoniti razlogi morebitne razrešitve pa so tudi podlaga za pravno varstvo."
Obenem nestrinjanje s predlogom izraža kolektiv Javne agencije za knjigo RS in apelira na Vlado RS, da predlagane razrešitve ne podpre. "Odkar Renata Zamida, sprva kot sodelavka, nato kot direktorica, deluje na Javni agenciji za knjigo, je dokazala, da je odlična poznavalka področja založništva v slovenskem in svetovnem merilu ter izjemna vodja, ki deluje strokovno, preudarno in povezovalno. Kolektiv JAK meni, da bi bila s predčasno razrešitvijo direktorice storjena nepopravljiva škoda agenciji, slovenskemu založniškemu sektorju in ugledu Slovenije v tujini," so med drugim zapisali v sporočilu za javnost. 

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta