Na prireditvi v Metliki pijani 20-letnik nad nosilca liste SLS na evropskih volitvah Petra Gregorčiča

Va
18.05.2024 12:12

Policija je moškega, ki je motil javni red in mir, pridržala.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Peter Gregorčič je tudi nekdanji predsednik programskega sveta RTV Slovenija.
Jure Klobčar

Portal Moja Dolenjska je objavil, da se je izgred zgodil v petek zvečer na prireditvi Vinska vigred in da naj bi bila peterica napadla kandidata na evropskih volitvah, tako da je poškodovan po obrazu.

V SLS so potrdili, da je bil napaden nosilec njihove liste na evropskih volitvah Peter Gregorčič, in se policiji zahvalili za hitro in korektno ukrepanje.  

V depeši novomeških policistov o dogodku brez imen piše, da so bili nekaj po 22. uri obveščeni o kršitvi javnega reda in miru na javni prireditvi v Metliki, ko naj bi bil (en) neznanec udaril moškega, potem pa v bližini prevračal kontejnerje za smeti in motil javni red in mir.

Policisti so se takoj odzvali in ga izsledili. 20-letnik, ki je bil pod vplivom alkohola, ni upošteval navodil in ukazov policistov, zato so mu odvzeli prostost in ga odpeljali v prostore za pridržanje.

Ker je storil prekršek z elementi nasilja in ni upošteval zakonitega ukrepa ali odredbe, mu bodo izdali še plačilni nalog v znesku 438,15 evra.

Na omrežju X se je oglasil evropski poslanec Gibanja Svoboda Klemen Grošelj, ki letos kot nosilec liste kandidira za Zelene, ter vsakršno nasilje obsodil. To sta storila tudi nosilca liste SD in NSi Matjaž Nemec in Matej Tonin.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta