Najbolj priljubljeni dogodki, osebe, zabavne vsebine ... Kaj smo Slovenci v letu 2019 največkrat iskali na spletu?

A.L.
11.12.2019 13:36

Leto se izteka in to je tudi čas, ko se oblikujejo lestvice o najbolj ali najmanj priljubljenih stvareh iztekajočega se leta. Vas zanima, kaj smo Slovenci letos najpogosteje iskali na Googlu? Katere osebe, dogodki in filmi so zaznamovali naše leto? Preverite.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj

Po podatkih, ki jih posreduje Google, lahko ugotovimo, da smo Slovenci v letu 2019 v iskalnik najpogosteje vpisali Luka Dončić. Uspehi, ki jih slovenski košarkar niza na drugi strani Atlantika, so poskrbeli, da se je 20-letnik zavihtel na vrh iskanj za letošnje leto.

Luka Dončić.
Usa Today

Kateri dogodki so zaznamovali leto 2019?

Podatki Googla kažejo, da nas je med dogodki letos najbolj zanimala pesem Evrovizije, sledijo ji Ema, evropske volitve, pust in dirka po Italiji. Na slednji je blestel tudi slovenski kolesar Primož Roglič. Za katerimi dogodki smo še brskali Slovenci? Na šestem mestu je dirka po Španiji, na kateri je Roglič slavil, sledijo svetovni dan učiteljev, velika noč, ljubljanski maraton in kolesarska dirka po Sloveniji. 

Zala in Gašper na Evroviziji.
eurovision.tv

Kdo so ljudje, ki so nas najbolj zanimali?

Kdo so ljudje, ki so, vsaj na Googlovem iskalniku, zaznamovali iztekajoče leto? Na prvem mestu je Luka Dončić, sledijo iskanja za imeni Kris, Bradley Cooper, Primož Roglič, Kristina Mandarina, Nives Orešnik, Tina Gorenjak, Kinsey Wolanski in Miki Šarac. Zgodba o malem Krisu, ki je nujno potreboval več milijonov vredno zdravilo za pomoč pri zdravljenju spinalne mišične atrofije, se je to leto gotovo močno dotaknila Slovencev. Ne le, da so v nekaj dneh zbrali več kot tri milijone evrov, kot kaže, so poizvedbo z njegovim imenom v Googlu opravili tolikokrat, da se je deček zavihtel na drugo mesto. Bradley Cooper, ki zaseda tretje mesto v iskanju, je gledalce navdušil v filmu Zvezda je rojena, v katerem blesti skupaj z Lady Gaga

Kris, deček z redko spinalno mišično atrofijo.
Osebni Arhiv

Med glasbeniki iskali veliko Slovencev

Kaj pa glasbeniki? Googlovi podatki kažejo, da smo Slovenci letos najpogosteje iskali Madonno, sledi ji David Amaro, ki smo ga bolje spoznali v oddaji Znan obraz ima svoj glas. Na tretjem mestu je 17-letna ameriška pevka Billie Elish, na četrtem mestu legendarna skupina Queen, sledijo Boris Kopitar, Eva Boto, Elda Viler, Lenny Krawitz, Luka Basi in Petra Zore

Billie Elish.
Profimedia

Med filmi predvsem aktualni

Najpogosteje iskan film v tem letu, ki smo ga Slovenci iskali v Googlu, je Joker. Sledijo Once Upon A Time ... In Hollywood (Bilo je nekoč ... v Hollywoodu), Bohemian Rhapsody, Čarovnik iz Oza, Maščevalci: Zaključek, Stotnica Marvel, Prvič, Zvezda je rojena, Mata Hari in Tisto: Drugo poglavje.

Leonardo DiCaprio in Maargot Robbie, ki igrata v filmu Bilo je nekoč ... v Hollywoodu.
Reuters

Slovence zanimajo serije, resničnostni šovi in telenovele

Googlova lestvica ob koncu pokaže še, da so nas med zabavnimi televizijskimi vsebinami najbolj zanimale serije, resničnostni šovi in telenovele. Na prvem mestu po iskanju je Igra prestolov, sledi serija Černobil, Znan obraz ima svoj glas, Kmetija, Lepotica in zver, Zadruga, Ljubezen po domače, Zvezde plešejo, Vedno tvoja in Ljubezen na vasi.

Znan obraz ima svoj glas.
Pro Plus
Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta