(NAPOVED) Matevž Frangež: Vsi politiki so skorumpirani, ne? To ljudje verjamejo. Žal je za SD ta oznaka precej izrazita

V intervjuju za sobotno prilogo Večera začasni glavni tajnik Socialnih demokratov razloži, kdo vse in kaj vse je za pravkaršnjo zgodovinsko krizo stranke, in napove prve sanacijske poteze, tudi prodajo strankine vile v Ljubljani.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Ali bi bil zdaj primeren trenutek, da SD otopli odnose z bivšim predsednikom republike Borutom Pahorjem? Bi lahko Pahor kot bivši šef stranke, ko ji je šlo dobro, pomagal pri njeni sanaciji? Tudi na to odgovori Mariborčan Matevž Frangež, trenutno drugi človek SD. 
Robert Balen

"Ali se bo Tanja Fajon odločila za vnovično kandidaturo, je njena odločitev. To bo odvisno tudi od tega, kakšna bo ponudba oziroma konkurenca ter kakšna bo na koncu odločitev članic in članov," po napovedi izrednega volilnega kongresa stranke poudarja Matevž Frangež, v. d. glavnega tajnika SD. Na to mesto so ga Socialni demokrati postavili, da reši, kar se rešiti da. Stranka, pravi, je zaradi afere sodna stavba v zadnjih tednih doživela velikanski šok, zagotovo se je treba vprašati tudi o odgovornosti sedanjega vodstva. "Morda je bila Litijska samo sprožilec nekaterih slabosti, ki jih SD ima," Frangež pravi ob aferi, spričo katere so se pomnožili očitki, da gre za plenilsko in celo koruptivno stranko. So upravičeni?  

Kako se bo SD izvila iz najhujše krize v svoji zgodovini? Kaj bo naredila z ljudmi, ki so imeli prste pri poslu, zaradi katerega je iz vlade odletela pravosodna ministrica Dominika Švarc Pipan. Bodo stranko sanirali obrazi, ki so jo pripeljali na rob? In kakšno mnenje ima sanacijski glavni tajnik SD o Švarc Pipan? Dosedanja ministrica je po njegovem tako objektivno kot subjektivno odgovorna za sporni nakup, ki nosi njen podpis. Se je pa, potem ko ji je stranka SD odtegnila podporo, po Frangeževih besedah zgodila "ena najbolj impresivnih redefinicij okvirov politične komunikacije pri nas" ...    

Frangež v intervjuju pove, kakšna bo usoda Inštituta 1. maj, na katerega pada sum, da služi kot obvod za financiranje stranke, ki je v rekordnih dolgovih. "Glede na zaenkrat znano situacijo dolg v obliki prejetih posojil, zapadlih in nezapadlih obveznosti in pa sodno prisvojenih obveznosti znaša 1,85 milijona evrov," za Večer odkrije Mariborčan, ki je tudi državni sekretar na gospodarskem ministrstvu. Odgovori tudi, ali bi bil zdaj primeren trenutek, da SD otopli odnose z bivšim predsednikom republike Borutom Pahorjem.

Daljši intervju z Matevžem Frangežem preberite v jutrišnji Večerovi prilogi V soboto. 

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta