Nataša Pirc Musar veleposlanike pričaka s Slovenija, od kod lepote tvoje, in s Šifrerjem. Kolikšen strošek je podkast?

Vanessa Čokl Vanessa Čokl
29.01.2024 12:14
Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Predsednici republike je poverilno pismo predal tudi novoimenovani izredni in pooblaščeni veleposlanik Kneževine Andora Ricard Fiter Vilajoana. 

 
Predsednici republike je poverilno pismo predal tudi novoimenovani izredni in pooblaščeni veleposlanik Kneževine Andora Ricard Fiter Vilajoana.   
Daniel Novakovič/STA
V nadaljevanju preberite: 

Drugo leto mandata je predsednica republike Nataša Pirc Musar začela s podkastom Moč besede. Na dva meseca ga bodo snemali v predsedniški palači, nas pa je zanimalo, koliko je s to dejavnostjo šefinje države stroškov in ali so intervjuji honorirani.  

Predsednica republike je dobesedno svojo noto vnesla tudi v leta in leta utečeni protokol, ko veleposlaniki in veleposlanice tujih držav v Republiki Sloveniji na začetku mandata prinesejo tako imenovana poverilna pisma. Po novem za to priložnost odmevata dve ponarodeli pesmi.  

Z menjavo v predsedniški palači so se poslovila jabolka navdiha, novo pa je priznanje predsednice republike za področje človekovih pravic in imamo odgovor, kdo je naredil grafično podobo in za kolikšen honorar.

V predsedniško palačo smo vprašali tudi, ali je nadomestilo, ki ga je uveljavil Aleš Musar, pokrilo stroške pri opravljanju nalog predsedničinega soproga.
Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Preberite celoten članek

Sklenite naročnino na Večerove digitalne pakete.
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.
  • Obiščite spletno stran brez oglasov.
  • Podprite kakovostno novinarstvo.
  • Odkrivamo ozadja in razkrivamo zgodbe iz lokalnega in nacionalnega okolja.
  • Dostopajte do vseh vsebin, kjerkoli in kadarkoli.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta