Nesreči na štajerski avtocesti po prvih ugotovitvah botrovala vožnja v napačno smer

STA
23.06.2024 12:14

Policisti so ugotovili še, da je 37-letnik vozil pod vplivom alkohola, v litru izdihanega zraka je imel 1,18 miligramov alkohola.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Andrej Petelinsek

Po prvih ugotovitvah policistov Policijske uprave Maribor se je današnja nesreča na štajerski avtocesti na območju Slovenske Bistrice zgodila zaradi vožnje v napačno smer, ko je vinjeni 37-letni voznik na vrhu klanca proti Tepanju trčil v drug osebni avtomobil. Dve osebi so odpeljali v bolnišnico, po prvih informacijah nista življenjsko ogroženi.

Kot so še sporočili iz Policijske uprave Maribor, kjer so bili o prometni nesreči med priključkoma Slovenska Bistrica jug in Slovenske Konjice proti Ljubljani obveščeni okoli 9. ure, so voznico vozila, v katerega je trčil 37-letnik, s tehničnim posegom rešili iz avtomobila in jo odpeljali v bolnišnico, prav tako tudi moškega.

Policisti so ugotovili še, da je 37-letnik vozil pod vplivom alkohola, v litru izdihanega zraka je imel 1,18 miligramov alkohola.

Zaradi nesreče je bil skoraj tri ure promet oviran, potekal je po odstavnem pasu, nastajali so zastoji. Po zadnjih podatkih prometnoinformacijskega centra za državne ceste so posledice prometne nesreče že odstranili.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta