Novi ukrepi: Spremembe glede prehajanja državnih meja in obveznih karanten, a gneče na mejnih prehodih ni bilo

Nove zaostritve ukrepov, ki preprečujejo širjenje koronavirusa predvidevajo tudi dodatne omejitve pri prehajanju državnih meja. Lastništvo nepremičnin po novem ne bo več izjema za prehajanje brez karantene.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Gruškovje - meja - mejni prehod - vhod vozil v Slovenijo
Saso Bizjak

Kljub skorajšnjim še strožjim pogojem za prehajanje državnih meja, danes na mejnih prehodih ni zaznati večje gneče. Na mejnem prehodu Gruškovje smo danes popoldne srečali le nekaj avtomobilov, večinoma tujih registracij. Po pričevanjih treh, ki smo jih ustavili, se vračajo na delo. "Vračam se iz Bosne. Vem za strožje ukrepe, a v vsakem primeru bi se vračal danes. V teh časih pa tako ali tako ne hodim pogosto domov. V zadnjega pol leta sem Avstrijo zapustil trikrat," je povedal gospod, ki se je vračal v Avstrijo. 

Tudi sicer je bil vikend na MP Gruškovje povsem običajen. "V dopoldanskih urah je bil promet sicer nekoliko povečan, ampak primerljiv z prejšnjimi nedeljami. Če bi do polnoči še prišlo do povečanja prometa, smo na to pripravljeni, a tega ne pričakujemo," je dejal Mirko Skuhala, pomočnik komandirja Postaje mejne policije Gruškovje. 

Med izjemami za prehajanje meje brez karantene od jutri naprej ne bo več lastništvo nepremičnine ali plovila, prav tako ne bo več mogoč obisk ožjih družinskih članov v roku 72 ur zunaj EU oziroma schengenskega območja.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta