Objavljen razpis za odgovornega urednika STA

Asja Lednik
24.08.2021 08:38
Slovenska tiskovna agencija je objavila razpis za odgovornega urednika. Odgovorni urednici Barbari Štrukelj namreč v začetku decembra poteče mandat, razpis pa mora biti objavljen najpozneje tri mesece prej.
Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Robert Balen

Kandidatke in kandidati morajo imeti med drugim univerzitetno izobrazbo, vsaj deset let delovnih izkušenj, od tega vsaj pet let kot novinar ali urednik. Poznati morajo področje medijev in dejavnosti tiskovnih agencij, imeti organizacijske in sposobnosti vodenja in motiviranja, piše v razpisu.

K prijavi morajo predložiti tudi vizijo razvoja agencije. Razpis je objavljen na spletni strani STA in na spletnih straneh zavoda za zaposlovanje.

Mandat odgovornega urednika traja štiri leta. Imenuje ga direktor STA, ki mora pred imenovanjem pridobiti mnenje uredništva.

Konec leta sicer poteče tudi mandat direktorju STA. Razpis za novega bo objavljen 1. septembra. Tako je namreč sklenil nadzorni svet STA na julijski seji.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta