Od položaja se poslavlja odgovorni urednik Vala 202: "Obdan sem bil z nadpovprečnimi in predanimi radijci"

M.R.
30.07.2024 16:51

Z 31. julijem bo odgovorni urednik Vala 202 na RTV Slovenija postal Boštjan Reberšak, ki bo na položaju zamenjal Nejca Jemca.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Nejc Jemec je odstopil konec februarja.
Adrijan Pregelj/RTV Slovenija

"Boštjan Reberšak, človek izjemnega zagona, pozitive in predanosti Valu 202, s katerim mi je bilo v veselje sodelovati že doslej," je prihodnjem odgovornem uredniku na facebooku zapisal dosedanji vršilec dolžnosti odgovornega urednika Nejc Jemec. Ta je namreč s položaja odstopil konec februarja. "Kot človek z nekimi načeli, z neko svojo miselnostjo težko samo nemo opazujem, kako se program kadrovsko in drugače tako zelo šibi, da na trenutke komaj še zvozimo," so ob odstopu v javnosti odmevale besede odgovornega urednika Vala 202.

Za odstop približno eno leto po imenovanju za odgovornega urednika s polnim mandatom se je odločil tudi zaradi turbulentnih razmer, ki se navkljub temu, da je RTV po zadnjih parlamentarnih volitvah dobila novo vodstvo, niso "bistveno spremenile na bolje". Predsednik sveta javnega zavoda Goran Forbici se je takrat na njegov odstop med drugim odzval z besedami: "Slišim, da se v nekaterih kolektivih nezadovoljstvo povečuje predvsem zaradi delovnih odnosov in ukrepov."

Jemec se je danes v sicer nekoliko čustvenem zapisu zahvalil za "to življenjsko priložnost", pri tem pa dodal, da je bil obdan z nadpovprečnimi in predanimi radijci. "Ob koncu mandata sem zadovoljen z ekipno opravljenim delom. Ponosen na kakovost redne programske ponudbe, izstopajoče stvaritve, izvirne projekte, na organizacijsko kulturo stalnega izboljševanja in neumornega iskanja načinov za realizacijo idej, na držo, s katero smo prebrodili izzive, na skupno rast skozi leta," je zapisal. 

Jemec se sicer ne poslavlja od Vala 202, saj bo še naprej soustvarjal drugi program javnega radia. "V prihodnjih tednih bom po najboljših močeh pomagal pri vodstveni tranziciji, jeseni načrtujem dopust in iskanje profesionalnega navdiha," je pojasnil.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta