Odstopil poslanec SDS Ljubo Žnidar, v poslanski klopi odslej prvič zakonski par

Va, STA
10.11.2021 18:38
Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj

Ljubo Žnidar

Sašo Bizjak

Poslanec SDS Ljubo Žnidar je odstopil, njegovo odstopno izjavo je državni zbor prejel danes in portal N1 poroča, da odstop ni povezan s tem, da je bil istega dne v DZ za ustavnega sodnika izvoljen dr. Rok Svetlič, temveč je odločitev za odhod sporazumna, ker se Žnidar na tej funkciji ne vidi več in želi nazaj v gospodarstvo, v gradbeništvo.

V volilnem okraju Žalec z dobrimi 30 odstotki glasov izvoljeni Žnidar je bil v poslanskih klopeh od spomladi 2020 kot nadomestni poslanec, ko je bila Jelka Godec imenovana za državno sekretarko v kabinetu predsednika vlade. Za njim bo kot nadomestna poslanka v državni zbor prišla Karmen Kozmus Ferjan, do zdaj zaposlena na finančnem ministrstvu, s tem pa naj bi se prvič zgodilo, da bosta v poslanskih klopeh mož in žena, ker je skorajšnja nova poslanka soproga poslanca SDS Jureta Ferjana.

V tem mandatu je bil poslanec Ljubo Žnidar podpredsednik parlamentarne mandatno-volilne komisije ter član odborov za infrastrukturo, finance in zunanjo politiko. Ni pa to bilo prvo Žnidarjevo sedenje v poslanskih klopeh. Že leta 2011 je bil na predčasnih parlamentarnih volitvah izvoljen za poslanca, od oktobra 2012 do marca 2013 pa je opravljal funkcijo državnega sekretarja na ministrstvu za infrastrukturo in prostor. Od leta 2014 do 2018 je bil znova poslanec DZ, nato pa je služboval pri DRI kot vodja projekta.

Poslancu funkcija preneha z dnem, ko se državni zbor na seji seznani z odstopom.

  

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta