Pahorjevo članstvo v SD bo še eno leto zamrznjeno. Zakaj se je Logar srečal s Pahorjem in Cerarjem?

Va
15.01.2023 09:18

Srečanji, ki so ju sodelujoči potrdili za N1, sta del priprav za konvencijo o prihodnosti Slovenije, ki jo je poraženec drugega kroga predsedniških volitev Anže Logar že večkrat omenil.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Anže Logar 
Sašo Bizjak

Nekdanji predsednik republike Borut Pahor, ki je od 23. decembra lani na funkciji bivšega predsednika, kar mu po zakonu pripada leto dni, je za N1 potrdil, da je status članstva v SD, ki jo je v času pred predsedniško funkcijo vodil 15 let, v dogovoru s predsednico stranke Tanjo Fajon zamaknil za eno leto. Poslanec SDS in v drugem krogu poraženi predsedniški kandidat ter bivši zunanji minister Anže Logar pa je za isti medij potrdil, da se je na kosilu srečal s Pahorjem in na kavi z nekdanjim premierjem in zunanjim ministrom Mirom Cerarjem.

Za N1 je Logar potrdil, da je začel z vsebinsko pripravo "neke zelo široke platforme v smislu konvencije o prihodnosti, in sicer o ključnih temah za strateški razvoj Slovenije". Zato se srečuje s posamezniki, s katerimi razpravlja "o temah, za katere tudi oni ocenjujejo, da so ključne za prihodnji razvoj države". 

Bivši in  novi predsedniški par na primopredajni dan v predsedniški palači.
Robert Balen

Bivši predsednik Borut Pahor je povedal, da se je z Logarjem srečal že drugič po predsedniških volitvah in da dobro sodelujeta še iz časov, ko je bil zunanji minister v vladi Janeza Janše, se je pa "zaupanje poglobilo" po koncu predsedniške kampanje. Pahor od srečanja ni ničesar pričakoval, prav tako nista govorila o kakšnem posebnem sodelovanju. Bivši predsednik pravi, da se posvetuje z veliko ljudmi in da je vsem na voljo za pogovore, ker je vedno z vsemi dobro sodeloval, tudi če prihajajo "z drugega političnega pola". Cerar pa je povedal, da se je z Logarjem za srečanje dogovoril že pred enim letom: da se sestaneta kot dva bivša zunanja ministra. A sta se srečala šele zdaj, po Cerarjevih besedah pa je šlo za pogovor na načelni ravni. Cerar mu je povedal, da povratka v politiko ne načrtuje, da pa lahko pri takšnih pobudah, "če so ustrezno zasnovane", strokovno sodeluje, so objavili na N1.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta