Pivčeva za zdaj ostaja na čelu kmetijskega resorja in tudi podpredsednica vlade

Žana Vertačnik Žana Vertačnik
14.09.2020 18:55

Nekdanja šefinja Desusa Aleksandra Pivec uživa zaupanje premierja Janeza Janše. Bo Desus ohranil kmetijski resor?

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Tomaž Gantar kot začasni zastopnik stranke ne more zasesti mesta podpredsednika vlade, z umikom Aleksandre Pivec pa bi Desus izgubil svojega predstavnika. 
Robert Balen

Začasni zastopnik Desusa Tomaž Gantar je današnje prvo srečanje s predsedniki koalicijskih strank opisal kot konstruktivno, korektno in brez posebnih pretresov. "Kar se tiče stranke Desus, se bomo trudili, da bomo v okviru koalicije svoje naloge izpolnjevali tako, kot je dogovorjeno," je Gantar premierju Janezu Janši potrdil zvestobo po sestanku, ki je bil v dobršni meri sicer namenjen soočanju s situacijo zaradi covida​. A dotaknili so se najbolj perečega, politične usode nekdanje predsednice Desusa Aleksandre Pivec. "V tem trenutku bo Pivčeva gotovo še opravljala svoje delo na ministrstvu za kmetijstvo," je dejal Gantar in pojasnil, da bodo v kratkem reševali vprašanje podpredsednika vlade. To je po sestanku pojasnjeval tudi šef NSi Matej Tonin, ki je prenesel dogovor, da so podpredsedniška mesta v vladi namenjena predsednikom koalicijskih strank. Na vprašanje, ali je to lahko začasni zastopnik, je Tonin odvrnil, da v podrobnosti niso šli, je pa bilo zelo jasno sporočeno, da so predsedniki koalicijskih strank zaradi lažjega upravljanja dela in koordinacije vlade hkrati podpredsedniki vlade. V tej luči gre razumeti tudi manever Pivčeve, ki je Gantarju z odstopom v nasprotju s scenarijem razrešitve na svetu stranke odvzela možnost, da bi prevzel funkcijo predsednika stranke, in ga pahnila v začasno zastopstvo, ki mu zdaj onemogoča nastop na funkcijo podpredsednika vlade. Te zdaj Gantar tako ne more prevzeti, po naših informacijah pa je povsem mogoče, da s funkcije ne bo umaknjena niti Pivčeva, saj bi Desus s tem izgubil svojega predstavnika.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta