Počitnice: Zobozdravnik na dopustu ne zdravi zob, trgovka ni pri blagajni. Zakaj bi se moral otrok pripravljati za šolo?

Barbara Bradač Barbara Bradač
16.08.2024 05:00
Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Počitnice se iztekajo v zadnja tedna. Učitelji se učencev že veselijo, a poudarjajo, da so priprave na pouk v smislu strogega učenja nepotrebne.
Počitnice se iztekajo v zadnja tedna. Učitelji se učencev že veselijo, a poudarjajo, da so priprave na pouk v smislu strogega učenja nepotrebne.
Sašo Bizjak
V nadaljevanju preberite: 

Svež je primer z dopusta, kjer so sodopustniki mukoma poslušali jok otroka, ki je moral vsak dan reševati naloge iz matematike in slovenščine.

-​ Kaj o sistematičnem učenju v času počitnic menijo učitelji in razvojna psihologinja Ljubica Marjanovič Umek.

- Zakaj počitnice niso čas, ko starši od otrok pričakujemo vnaprej opravljeno domače branje, rešene naloge iz matematike za naslednji razred, sredi julija ostro ošiljene barvice. O tem profesorica Barbara Gradišnik, superfinalistka v akciji Učitelj(ica) lanskega leta​.

- "Ne moreš se pripraviti na šolo, tako kot se ne moreš pripraviti na zakon," pa pravi Irena Marković, profesorica zgodovine in geografije v OŠ Rače​.

​- Kaj pa dodata učitelja razredne stopnje Aleš Požgan iz OŠ Draga Kobala Maribor in Polona Brlič Tertinek iz OŠ Angela Besednjaka Maribor?
Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Preberite celoten članek

Sklenite naročnino na Večerove digitalne pakete.
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.
  • Obiščite spletno stran brez oglasov.
  • Podprite kakovostno novinarstvo.
  • Odkrivamo ozadja in razkrivamo zgodbe iz lokalnega in nacionalnega okolja.
  • Dostopajte do vseh vsebin, kjerkoli in kadarkoli.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta