(POGLED IZZA MEJE) Italije ni zgrabila panika, njihov pristop h koronavirusu je odgovoren, v Sloveniji pa ...

Bojan Brezigar, Trst
08.03.2020 08:04

Koronavirus je izjemno resna stvar, v Sloveniji pa ima večina politike prost vikend.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
EPA
epa08277830 Milanese residents stock up on basic goods at a supermarket in Milan, Italy, 08 March 2020. The Italian authorities have taken the drastic measure of shutting off the entire northern Italian region of Lombardy – home to about 16 million people – in a bid to halt the ongoing coronavirus epidemic in the Mediterranean country. The number of confirmed cases of the COVID-19 disease caused by the SARS-CoV-2 coronavirus in Italy has jumped up to at least 5,883, while the death toll has surpassed 230, making Italy the nation with the third-highest number of infections (behind China and South Korea) and the second-highest death toll after China. EPA/CARLO COZZOLI
Carlo Cozzoli

To kolumno pišem v soboto 7. marca v popoldanskem času. Navedba je nujna, ker Večer ob nedeljah ne izhaja, pa tudi sicer ne vem, kdaj bo objavljena.
V torek 10. marca bi se moral v Ljubljani udeležiti okrogle mize o slovensko-italijanskih odnosih. Pravkar sem odpovedal svojo udeležbo in se prirediteljem opravičil. V opravičilu sem zapisal: "Berem, da je predsednik slovenske vlade v odstopu sklical sejo Sveta za nacionalno varnost v ponedeljek (danes je sobota) in da bo državni zbor začel zasliševati kandidate za ministre prav tako v ponedeljek in to naj bi trajalo teden dni. Ker živim v Italiji, ki se bije s težavami zaradi okužb s koronavirusom, kjer je predsednik vlade vse te dni v pisarni, na sestankih in v štabu civilne zaščite, tudi ob sobotah in nedeljah, kjer se vsakodnevno sprejemajo ukrepi (zadnje je vlada sprejela danes) in bo parlament v torek dopoldne potrdil vse ukrepe (ki so sicer že v veljavi) na izredni seji, v obeh domovih parlamenta, se mi vsiljuje primerjava.

Epa
Reuters
Reuters
Bojan Brezigar
Andrej Petelinšek
Epa
Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta