Pogovori tečejo v smeri kandidature Milana Brgleza

Ma.T.
13.09.2022 06:48

V SD so se sprva odločili, da v predsedniško tekmo ne vstopijo.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Če bo Milan Brglez pristal na kandidaturo, bo Svoboda postala edina parlamentarna stranka brez svojega kandidata.
Robert Balen

Potem ko je Nova Slovenija minuli teden v predsedniško tekmo poslala Janeza Ciglerja Kralja, Levica pa je prav tako napovedala sodelovanje na oktobrskih volitvah za naslednika Boruta Pahorja, se bodo za ta korak očitno odločili tudi v SD. Stranka je ob koncu avgusta sicer napovedala, da na predsedniških volitvah ne bo imela svojega kandidata, a so se od takrat spremenile okoliščine z odstopom Marte Kos od kandidature. Neuradno bo kandidat SD za predsednika republike evropski poslanec Milan Brglez, ki je bil sinoči nedosegljiv za odziv.

V njegovem kabinetu pojasnjujejo, da Brglez nikoli ni komentiral govoric v povezavi s svojim političnim delovanjem, v SD pa pravijo, da "pogovori tečejo v vse smeri". Če bo Brglez pristal na kandidaturo, bo Svoboda postala edina parlamentarna stranka brez svojega kandidata. Člani sveta največje vladne stranke bodo o načinu sodelovanja na predsedniških volitvah odločali v četrtek.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta