Policija: Išče se novi generalni direktor

Elizabeta Planinšič
08.12.2020 14:18
Policijo trenutno kot vedejevec vodi Andrej Jurič
Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Andrej Jurič je že pri koncu svojega v. d. mandata na čelu policije.
Gpu

Z zadnjim dnem letošnjega leta mineva pol leta, kar kot vedejevec policijo vodi Andrej Jurič. Na to mesto je bil imenovan za največ šest mesecev. Včeraj pa je ministrstvo za javno upravo objavilo natečaj za novega generalnega direktorja policije, rok za prijave pa je do 15. decembra.

​Spomnimo, da je vlada Janeza Janše med prvimi zamenjala dotedanjo generalno direktorico policije Tatjano Bobnar in posle je kot vedejevec takoj prevzel Anton Travner. Generalni direktor policije je postal tri mesece kasneje, a se je v zgodovino vpisal kot prvi policist z najkrajšim stažem. Zgolj dva tedna je bil na mestu generalnega direktorja policije, nato pa na dan hišnih preiskav zaradi domnevno spornih nabav zaščitne opreme v času prvega vala koronavirusa odstopil. In to iz osebnih razlogov, je navedel. 1. julija je vodenje policije tako prevzel Jurič.

Javni natečaj poleg ostalih pogojev - kot so ustrezna izobrazba, nekaznovanost, deset let delovnih izkušenj - od kandidatov terja tudi vizijo prednostnih nalog policije.

O ustreznosti kandidatov bo odločala posebna natečajna komisija, ki jo imenuje uradniški svet. Kandidata nato v imenovanje vladi predlaga notranji minister.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta