Policija sporočila, koliko protestnikov se je zbralo na petkovem shodu v Ljubljani, ugotovili tudi kršitve

A.L., STA
01.05.2021 12:24
Po podatkih policije se je na petkovem neprijavljenem shodu v središču Ljubljane, ki ga je policija varovala, zbralo okoli 300 protestnikov. Doslej so ugotovili 10 kršitev zakona o nalezljivih boleznih, štiri kršitve zakona o javnih zbiranjih in kaznivo dejanje poškodovanja ali uničenja stvari posebnega kulturnega pomena ali naravne vrednote.
Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Robert Balen

Poleg tega so policisti doslej ugotovili po dve kršitvi cestno-prometnih predpisov in zakona o avtorski in sorodnih pravicah, so sporočili iz Policijske uprave Ljubljana. Policisti nadaljujejo zbiranje obvestil in bodo v primeru dodatno zaznanih prekrškov ali kaznivih dejanj ukrepali v skladu z zakonodajo, so navedli.

Med shodom so policisti opozarjali udeležence, da gre za neprijavljen shod in da naj upoštevajo medsebojno razdaljo, ter uporabljajo zaščitne maske, kar so v veliki večini tudi upoštevali, so še dodali.

Policisti so sicer opravljali naloge za varovanje DZ, vzdrževali javni red in mir, zagotavljali varnost udeležencev protestnega shoda, urejali promet in izvajali nadzor nad upoštevanjem odloka o začasni splošni prepovedi gibanja in zbiranja ljudi na javnih mestih in površinah.

Protestniki so se v petek začeli zbirati okoli 19. ure na Trgu republike, nato pa so odšli po ulicah. Ustavili so se tudi pred sedežem STA, kjer so zaposlenim izrazili podporo in prižgali "simbolni ogenj upora". Pozneje so se vrnili na Trg republike, kjer so prižgali protestni kres.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta