Poslanci Desusa s pisnim pozivom Janši za razrešitev Pivčeve. Ta odgovarja: "Bistveno huje je kot v Belorusiji"

Ž.V., U.E.
25.09.2020 16:58
Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Robert Balen

Po glasnih namigovanjih, da naj bi že preteklo sredo na organih stranke Desus s sklepi skušali še bolj ultimativno nastopiti proti kmetijski ministrici Aleksandri Pivec, se to ni zgodilo. So pa včeraj poslanci z začasnim zastopnikom stranke Tomažem Gantarjem stopili v akcijo in na premierja Janeza Janšo naslovili pisni predlog. Z njim pozivajo k razrešitvi Pivčeve in na mesto kmetijskega ministra predlagajo tamkajšnjega državnega sekretarja Jožeta Podgorška"Tega ne morem komentirati, ker vodimo postopek znotraj organov stranke," se je odzval vodja poslancev Franc Jurša in dodal, da mora biti pisni poziv najprej sprejet na svetu stranke, kar bo po njegovih navedbah "zelo hitro".

Je pa medtem Pivčeva potezo komentirala: "Popolnoma mimo vseh političnih in demokratičnih standardov, bistveno huje kot v Belorusiji, gre za tipičen primer zlorabe stranke DeSUS s strani posameznikov. Posameznikov, ki so dali osebam iz ozadja obljubo, da bodo rušili vlado preko Aleksandre Pivec. Pri tem uporabljajo znane metode, najprej diskreditacija, nato likvidacija."  Dodala je, da je za njih pomembno, da se prepreči razčiščevanje kriminalnih dejanj v družbi Slovenski gozdovi z njeno odstranitvijo in da je zato "vsak dan znova deležna pritiskov in sistemskega političnega obračunavanja. Vse za to, da se mene odstrani in zruši vlado".

Po pojasnilih predsednika sveta stranke Antona Urha bi lahko o tem predlogu odločali na dopisni seji, ki že traja in bo trajala še vse do 12. ure v soboto. 

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta