Poslanska skupina SDS predlaga, da bi poslance varovali na poti od državnega zbora do garažne hiše

M.R.
02.11.2022 12:27

Jelka Godec je predsednici državnega zbora predlagala, da se za vse poslance na poti med državnim zborom in garažno hišo uvede varovanje.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Jelka Godec
Robert Balen

Vodja poslanske skupine SDS Jelka Godec je od predsednice državnega zbora Urške Klakočar Zupančič zahtevala, da za vse poslance zagotovi varovanje na poti od državnega zbora do parkirnega mesta. "Ne gre za varovanje poslancev v celoti, ampak samo za del prihoda in odhoda iz garažne hiše do državnega zbora," je povedala. 

Hkrati je tudi zahtevala, da se v luči petkovega napada, ki ga je bil pred poslopjem DZ deležen poslanec SDS Branko Grims, o varnosti poslancev in vseh zaposlenih v državnem zboru pogovorijo na kolegiju predsednika DZ. Poslanci SDS so podali zahtevo za sklic kolegija, je poudarila, prav tako pa zahtevajo tudi sklic nujne seje parlamentarnega odbora za notranje zadeve. 

Kot je pojasnila Godec, je Klakočar Zupančič v odgovoru zapisala, da podpira predlog o varovanju poslancev na poti od poslopja državnega zbora do garažne hiše ter da bodo o tem spregovorili po krompirjevih počitnicah. "V SDS menimo, da bi bilo potrebno to narediti takoj," je nadaljevala Godec, saj da je bil dogodek, ki ga je bil deležen Grims, "takšne narave, da bi bilo potrebno odreagirati takoj"

Napadalec na Branka Grimsa
PU Ljubljana

"V tem mandatu po vsaki seji, ko zapuščamo državni zbor in ko prečkamo cesto, nas na pred stopnicami pričakajo trije do štirje možje, ki nas nenehno žalijo. Grozijo tudi z nasiljem, nekaterim tudi s smrtjo," je nadaljevala vodja poslanske skupine največje opozicijske stranke. Pod vprašaj je hkrati dala neodzivnost organov pregona na omenjene grožnje. 

Poleg tega je Godec generalno sekretarko DZ prosila, naj se zavaruje vse posnetke, ki so jih varnostne kamere zabeležile v petek.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta