Pošteni uslužbenec ljutomerske pošte vrnil denarja za dober avto. Ga čaka nagrada?

31.08.2021 16:01
Dolgoletni uslužbenec ljutomerske pošte našel denarnico s 23 evrskimi tisočaki in jo odnesel na policijo, ta pa jo je vrnila lastniku.
Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
6. februar 2002, Maribor - Utrinek; poštarji na kolesih. (foto: Igor Napast)
Igor Napast

Ta teden v medijih in na spletnih omrežjih kroži zgodba o izgubljeni denarnici s 23.000 evri, ki se je po zaslugi poštenega poštarja za lastnika končala srečno. Kmalu za tem, ko je zajetno najdbo izročil policiji, je ta izsledila lastnika in mu izgubljeno debelo denarnico vrnila. Za zdaj ime prleškega junaka, zaposlenega na Pošti 9240 Ljutomer, kot so ga poimenovali, ni znano, saj se ne želi izpostavljati v medijih, pa tudi sicer ne. Njegovi sodelavci so za TV Slovenija potrdili, da gre za poštenega uslužbenca Pošte Slovenije.

Prleki ponosni na svojega rojaka

"Na dejanje svojega rojaka so seveda najprej ponosni Prleki. Ob takih ljudeh - tako nam je povedal eden izmed naključnih sogovornikov - še ostaja upanje. In da na tem svetu, kot vse kaže ... in vsaj v Prlekiji, še živijo poštenjaki," je poročala TV Slovenija.

Sindikat poštnih delavcev Slovenije je na družbenem omrežju sporočil, da bi si uslužbenec za svoje dejanje zaslužil tudi nagrado. Dodali so, da to še zdaleč ni edina tovrstna najdba, saj je še ena od njihovih zaposlenih pred kratkim našla 5000 evrov, ki so na koncu prav tako pristali v lastnikovih rokah.

Ljutomerski poštar je našel denarnico s 23.000 evri gotovine. 
Posnetek zaslona - Facebook stran Sindikata poštnih delavcev

V službi za odnose z javnostmi Pošte Slovenije so nam danes o dejanju omenjenega pismonoše dejali, da so na Pošti na svojega dolgoletnega uslužbenca ponosni in se mu bodo primerno zahvalili, saj je s svojim dejanjem vzor poštenega ravnanja nasploh in zaupanja v delo pismonoš, ki naslovnikom prinašajo pošto. Ob tem je s svojim dejanjem prispeval tudi k ugledu Pošte Slovenije, kjer je zaposlen, še dodajajo.

Ob zatajitvi denarna kazen ali celo zapor

Dogodek, ki se je zgodil v četrtek, so za 24ur pojasnili tudi na Policijski upravi Murska Sobota. Dejan Bagari je dejal, da je policiste Policijske postaje Ljutomer v četrtek popoldne uslužbenec Pošte Slovenije obvestil, da je njihov pismonoša na lokalni cesti našel denarnico z dokumenti, poleg pa večjo vsoto denarja. "Policisti so predmete prevzeli in proti potrdilu vrnili lastniku." Bagari je še pojasnil, kako je, če najditelj zataji dragoceno najdbo. Po petem odstavku 208. člena KZ-1 se protipravna prilastitev tuje premične stvari, ki jo je našel ali je do nje prišel naključno, kaznuje z denarno kaznijo ali zaporom do enega leta. Ob čemer se pregon začne na predlog oškodovanca.

Pooblaščenec Sindikata poštnih delavcev Saša Gržinič pa je za 24ur dejal, da so v sindikatu na potezo dobrosrčnega poštarja izjemno ponosni: "Kolikor sem govoril z njim in tamkajšnjimi zaposlenimi – sam ga osebno namreč ne poznam – gre za velikega poštenjaka tudi nasploh. Sodelavci so ga zelo pohvalili," je še poudaril Gržinič.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta