Predsednik republike ima kandidata za namestnika predsednika KPK

10.07.2019 16:11
Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Tit Košir

Po pogovoru z izbirno komisijo in opravljenih razgovorih s kandidati se je predsednik republike  odločil, da se bo na javni predstavitvi v predsedniški palači ta četrtek kot kandidat za namestnika predsednika komisije za preprečevanje korupcije predstavil Simon Savski.  
Strokovnjak za varnost, ki je delal med drugim v notranjem pa v pravosodnem ministrstvu, je eden od osmih prijavljenih na že drugič ponovljeni poziv. Izbirna komisija je za nerazkrite tri ocenila, da so primerni, za zdaj edinega kandidata pa, da je zelo primeren. Izpadli so vseeno vsi ostali: (ponovno) mag. Zoran Dimović in Rajko Gerič pa Jurček Žmauc, mag. Borislav Snedec, mag. Vanja Jus, mag. Marjeta Tratnik Volasko in Patricija Muršič.   
Borut Pahor bo ukaz o imenovanju podpisal, če bo kandidat tudi pred javnostjo upravičil visoka pričakovanja, so sporočili iz urada predsednika republike, ki tričlanski vrh KPK postavi. 
Novi namestnik predsednika protikorupcijske komisije bo prišel v KPK, če bo potrjen, namesto Igorja Lambergerja, ki mu je petletni mandat že potekel. 

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta