Prehitra vožnja, darilo, nasilje v družini ... Zdaj že bivši direktor AVP Velov vendarle spregovoril

A.L.
03.06.2019 15:14

"Kdorkoli sumi, naj sumi, a vinjen nisem vozil. Stvari sem pojasnil tistemu, ki jih moram, in to je policija," je bil kratek Velov.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Andrej Petelinšek

Igor Velov, zdaj že nekdanji direktor agencije za varnost prometa (AVP), ki so ga  21. maja opazili med izstopanjem iz poškodovanega službenega vozila, pri tem pa naj bi po besedah očividcev kazal tudi znake alkoholiziranosti, je po tednu dni molka spregovoril. Za časnik Delo je dejal, da ni vozil vinjen. "Kdorkoli sumi, naj sumi, a vinjen nisem vozil. Stvari sem pojasnil tistemu, ki jih moram, in to je policija," je bil kratek Velov.
Kot pravi, je izbil desno pnevmatiko, parkiral na parkirišču, od tam pa ga je po opravkih odpeljala žena, je dejal za časnik Delo.  Na vprašanje, zakaj svetu AVP ni podal pojasnil, ni želel odgovoriti. Velov bo moral v kratkem poravnati globo za prehitro vožnjo, saj ga je 13. aprila v Kranju ujel radar. Na odseku, kjer velja omejitev hitrosti 40 kilometrov na uro, je Igor Velov vozil 57 kilometrov na uro. "Poizvedbo za posredovanje podatkov o službenem vozilu je prejela AVP, kjer so nam pojasnili, da so nanjo v roku odgovorili kranjskemu redarstvu. Gre za prekršek, ki se po zakonu o pravilih cestnega prometa kaznuje z globo 250 evrov in tremi kazenskimi točkami," pišejo v časniku Delo.

Večkrat naj bi se znesel nad soprogo

To pa naj ne bi bil edini prekršek Velova s službenim vozilom. Po poročanju Dela so Velova v zadnjih petih letih ujeli še pri vsaj sedmih prekrških. "Poizvedbe za posredovanje podatkov so se nanašale na prehitro vožnjo in napačno parkiranje," je za omenjeni časnik dejal Velov. V tem obdobju je na AVP prispelo skupno 14 zahtev za posredovanje podatkov, osem jih je odpadlo na avtomobil Igorja Velova. "Tudi meni se lahko kdaj zgodi, nismo roboti. A če se je, je šlo za majhno prekoračitev in ne divjanje. Seveda pa tega ne opravičujem," za Delo odgovarja Velov.

Tit Košir
Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta